Arijan van Bavel wil geen theatershow rond Adje

Arijan van Bavel ziet het niet zitten om terug in de spotlights te keren met zijn typetje Adje, waarmee hij landelijke bekendheid verwierf. Dat vertelt de theatermaker in Privé. Adje was jarenlang te zien in de tv-shows van Paul de Leeuw, maar dat is alweer lang geleden. Toch zien veel mensen hem nog steeds als zijn debiele alter-ego. “Ik ben nog steeds niet van dat imago af. Daar kom ik ook niet meer vanaf en dat vind ik ook helemaal niet erg. Dat is toch hartstikke leuk?

Hij heeft wel eens over een comeback van Adje nagedacht. “Er zou een theatervoorstelling over Adje kunnen komen, dat heb ik zeker overwogen. Die gedachte speelde, maar ik heb hem vijfenhalf jaar met veel plezier gedaan, dat hield op, en toen heb ik er een streep onder gezet. Dat gaan we echt niet meer doen.”

Het heeft er ook mee te maken dat Van Bavel er tegenwoordig anders uitziet. “Adje is ouder en dikker geworden, het is twaalf jaar en twaalf kilo geleden“, lacht hij. “Ik ben aangekomen door alle blokjes kaas en glaasjes wijn, ’s avonds op de bank. Nee, Adje moeten we maar niet meer van stal halen. Dat is geweest. Adje komt nooit meer terug.”

Heeft hij eigenlijk nog wel eens contact met Paul de Leeuw? “Ik heb zeker nog contact met Paul. We appen en bellen een paar keer per jaar. Ik heb heel veel aan hem te danken en we houden elkaar zeker in te gaten. Als we elkaar nodig hebben, weten we elkaar te vinden.”

Het Privé-interview met Arijan van Bavel kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen