NPO: Stenders, Stasse blijven; Nieuwsshow naar MAX

Rob Stenders keert in 2018 definitief terug in de middag van NPO Radio 2. Hij gaat het tijdslot 14 tot 16 uur delen met Annemieke Schollaardt: hij is van maandag tot en met donderdag op zender, zij van vrijdag tot en met zondag. Dat heeft de NPO bekendgemaakt. Het nieuwe NPO-radioschema van 2018 is definitief. Vorige maand gaf de NPO nog aan dat ze Schollaardt (die Stenders een paar maanden geleden opvolgde vanwege omroeppolitiek) naar 20 tot 22 uur wilde verhuizen.

Door die verhuizing van Schollaardt zou Stefan Stasse degraderen naar NPO Radio 5, maar die verhuizing gaat nu niet meer door. Stenders en Schollaardt blijven immers allebei in de middag. “Bij afwezigheid vervangen zij elkaar.”

Stenders zal op vrijdag wel te horen zijn op NPO Radio 2, maar dan van 22 tot 00 uur. Dan gaat hij verzoeknummers van luisteraars draaien.

Een ander heet hangijzer in de nieuwe radioprogrammering was de zaterdagochtend van NPO Radio 1, waar het meest beluisterde programma van de zender te horen is: de Nieuwsshow.

Nu AVROTROS heeft gebroken met het Nieuwsshow-duo Mieke van der Weij en Peter de Bie en zij naar Omroep MAX zijn overgestapt, krijgt Omroep MAX het tijdslot van de Nieuwsshow, tot grote woede van AVROTROS, die dreigde met een rechtszaak.

De naam van het nieuwe zaterdagochtendprogramma van omroep MAX met Mieke van der Weij en Peter de Bie wordt binnenkort door de omroep bekend gemaakt.

De nieuwe programmeringen van NPO Radio 1 en NPO Radio 2 kunt u vinden op de NPO-site.

Foto: AVROTROS/Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen