KPN verbindt Piet Paulusma aan glasvezelnetwerk

Telecomaanbieder KPN heeft SBS 6-weerman Piet Paulusma aan het glasvezelnetwerk verbonden. Daardoor kan hij nu heel snel zijn weerberichten sturen naar de tv-zender. Dat vertelt de weerman in weekblad Privé. Paulusma werkte in een ver verleden voor KPN. De kennis die hij daar opdeed gebruikt hij nog steeds. “Toen ik een aantal jaren geleden mijn nieuwe huis in Harlingen kocht, heb ik speciaal een glasvezelkabel van KPN laten aanleggen naar mijn huis toe.”

Die glasvezelkabel heeft het professionele leven van Paulusma compleet veranderd. “Hierdoor kan ik supersnel mijn weervideo’s naar SBS sturen. En mocht die lijn uitvallen, dan heb ik nog een tweede abonnement op gewoon kabelinternet, zodat ik altijd online blijf.”

Paulusma’s huis in Harlingen is eigenlijk ook zijn kantoor. “Ik woon hier fantastisch, het is een lot uit de loterij. Of ik hier nooit meer weg wil, kan ik niet zeggen, want als ik ooit mijn kantoorruimte in het pand niet meer nodig heb, is het wel heel groot. Maar het is een fantastische, markante plek. De Elfstedentocht zou hier precies voor de deur langskomen.”

De weerman doet alles in eigen beheer. Hij is niet zoals een weerman van NPO of RTL. “Piets Weer is een bedrijf. Ik heb heel wat personeel in dienst. Je moet mij zien als een klein KNMI’tje. In de toekomst wil ik mijn bedrijf verder uitbouwen. Daar ben ik al mee bezig.”

Het Privé-interview met Piet Paulusma kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS, Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen