Johnny de Mol uit kritiek op groot deel Nederlanders

Weldoener Johnny de Mol vindt het zeer kwalijk dat veel Nederlanders weten van de ernst van de vluchtelingencrisis, maar tóch de helpende hand niet uitreiken. Dat heeft hij gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. De Mol is bozer op de zwijgende meerderheid dan op zij die zich uitspreken tégen het vluchtelingenwerk, laat hij weten. “De groep waar we het nu over hebben (critici, red.) is misschien niet eens zo belangrijk. Er is een veel grote groep in Nederland die niets doet en dat is veel erger.

De RTL 4-ster vergelijkt het met een situatie die vaak op scholen voorkomt. “Dat is net als vroeger op school dat er eentje werd gepest en dat de rest zei: ‘Ja, maar wij deden niks.’ Ja, maar je ziet het wel gebeuren. Onverschilligheid is misschien nog wel erger van mensen die er wél van af weten, de mogelijkheid hebben om een steentje bij te dragen en niets doen. Die bereik ik nog liever.”

De Mol wil dit overgrote deel van de Nederlanders opvoeden. “Je kunt alleen maar een goed voorbeeld geven en niet iemand vertellen wat zij moeten doen.”

Wat vindt hij er eigenlijk van dat mensen hem tegenwoordig spottend een weldoener of een gutmensch noemen vanwege zijn vrijwilligerswerk in Lesbos? “Ik had niet verwacht dat dit geheel vlekkeloos zou verlopen wat betreft de kritiek. Logisch toch, in tijden van polarisatie dat heel veel mensen het met me eens zijn en het prachtig vinden en een heel klein clubje mensen die jou heel wat nare dingen toewenst als je je hiermee bezighoudt?

Hij trekt zich er niets van aan. “Gelukkig heb ik een heel dikke huid en dat moet je naast je neerleggen.”

De kritiek komt sowieso vaak van armoezaaiers, lijkt De Mol te willen zeggen: “Ik begrijp het, want de welvaart is niet overal even groot, zelfs niet binnen Nederland. Ik begrijp heel goed dat je angstig bent voor iets wat je niet kent.”

We zouden toch willen vragen om je er een beetje in te verdiepen en het wat te nuanceren. Dan zou je een stuk verder komen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen