Arjen Lubach deelt sneer uit aan Johan Derksen

Arjen Lubach vindt het beklag van Johan Derksen over de toon van de pietdiscussie in de landelijke talkshows onterecht. Dat liet hij zondagavond blijken in Zondag Met Lubach. Derksen beklaagt zich net als andere opiniemakers als Jan Dijkgraaf over de anti-piet-sfeer in de media. “Volgens deze mannen wil een klein select groepje in de Randstad Zwarte Piet afpakken van het volk en de media – hallo! – dringen hun linkse mening op aan de rest van het land“, zegt Lubach.

Lubach: “Johan Derksen, stem van het volk, woont zelf in de provincie en is groot fan van Zwarte Piet, klaagt in zijn éigen talkshow over de inner circle die steeds maar op televisie over Zwarte Piet komt zeuren.”

Dan start Lubach een fragment in uit Voetbal Inside, waarin Derksen zich beklaagt over de toon van de pietdiscussie. “Al die mensen, die inner circle, die overal in die talkshows aanschuift…

Dan onderbreekt Lubach en zegt hij: “Ja… Oké. Terwijl mensen als Johan Derksen en Wilfred Genee, die wél voor Zwarte Piet zijn, compleet worden genegeerd. Bah!

Vervolgens wordt het fragment uit Voetbal Inside hervat. “Ja, ben jij ook weer gebeld? Ik werd ook weer gebeld door Pauw vanavond“, zegt Genee. Derksen: “Ja, ik moest vanavond ook daar nog komen, ja.” Genee: “Nee, heb je ook niet gedaan?” Derksen: “Nee, dan ben ik om vier uur thuis.

Het is een beetje hypocriet om te klagen dat talkshows alleen maar tegenstanders van Piet aan het woord laten, terwijl ze zelf als voorstanders een uitnodiging naast zich neerleggen, vindt Lubach.

Lubach: “Oké, het is fijn als mensen altijd hun eigen punt meteen in de volgende zin onderuit halen. Dat scheelt mij weer werk.”

Het zwartepiet-item van Zondag Met Lubach kunt u onderstaand bekijken. Het gedeelte over Derksen begint ongeveer na 10:00.

Foto: VPRO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen