Marco Borsato neemt Nico Dijkshoorn niet serieus

Marco Borsato neemt Nico Dijkshoorn, de huisdichter van De Wereld Draait Door, niet serieus. Zijn kritiek doet hem niets. Dat vertelt de zanger vandaag in het AD. Dijkshoorn schreef enkele weken geleden een pittige column in de Volkskrant over Borsato’s nieuwe liedje Thuis. Daar ligt Borsato naar eigen zeggen niet bepaald wakker van. “Hij is geen fan, dat weet ik inmiddels. Maar als de wind altijd uit dezelfde hoek waait, is iemand moeilijk nog serieus te nemen“, zegt de popartiest.

Kan Borsato niet tegen kritiek? “Gefundeerde kritiek leg ik nooit naast me neer. Ik probeer in recensies altijd iets te vinden waar ik iets mee kan. Dat kan helpen je te ontwikkelen. Dijkshoorn heeft zijn mond vol over mijn muziek, maar als ik hoor wat voor teksten hij zelf zingt, in een soort dialect dat nog door tien mensen wordt gesproken, moet ik toch wel glimlachen.”

Borsato houdt zich vast aan het positieve. “Ik kreeg ook een mail van een van de slachtoffers van de recente overval op een toeristenbus in Zuid-Afrika. Die vertelde dat het leek of het lied speciaal voor hen was geschreven. Dat doet me veel meer.”

Het AD-interview met Marco Borsato kunt u lezen via Blendle. Vanavond zit de zanger in een uur lange special van RTL Late Night. Het programma komt vanuit zijn eigen woning.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen