FOX wil dat Hélène Hendriks zich vrouwelijk kleedt

De strakke jurkjes die Hélène Hendriks draagt op FOX Sports, heeft ze niet geheel uit vrije wil aan. De zenderleiding wil dat ze er vrouwelijk uitziet. Dat vertelt de presentatrice in de VARAgids. Zelf kleedt Hendriks zich het liefst met gympen, een spijkerbroek en een sweater, maar dat kan niet op tv. Althans: “Dat vinden ze bij FOX Sports. Een paar keer heb ik kleding aangehad die ik echt onprettig vond, ooit stond ik op het veld met een veel te strak jurkje – dát moet ik nooit meer doen.

Uiteindelijk gaat het om voetbal en niet om het jurkje, aldus Hendriks. “Maar als ik in de studio presenteer willen ze graag dat ik me netjes en vrouwelijk kleed. Op het veld zouden ze ook willen dat ik veel netter gekleed ga, maar ik heb toch wel bedacht dat ik daar mijn eigen stijl wil volgen. Daar hebben we zo nu en dan een gezonde discussie over.”

Wordt ze er niet moe van dat ze vooral wordt omschreven als ‘lekker wijf’? “Tsja, dat zal niet lang meer duren hè, haha, ik geniet er nog maar even van! Ach, ik kan dat, zoals heel veel dingen, makkelijk van me afzetten. Als men zoiets tegen me wil zeggen, moeten ze het maar doen. Kan ik niet zo mee zitten.”

Je moet vaak een crosstalk doen met de studio van Voetbal Inside, waar ze los kunnen gaan met flauwe grappen en pesterijen. In het begin vond ik dat heus wel spannend, je weet bij god niet wat er gaat gebeuren. Maar ja, ik weet dat ze me heus niet écht onderuit gaan halen.

Het VARAgids-interview met Hélène Hendriks kunt u lezen via Blendle.

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen