‘AVROTROS, BNNVARA en KRO-NCRV lelijke namen’

De omroepfusies hebben een aantal verschrikkelijke omroepnamen opgeleverd. AVROTROS, BNNVARA en KRO-NCRV klinken stuk voor stuk verschrikkelijk. Dat vindt Omroep MAX-dj Henkjan Smits, laat hij weten aan Spreekbuis.nl. Smits, die ook merkdeskundige schijnt te zijn, vindt het verschrikkelijk. “Ik vind dit het kabinet van gemiste kansen. De fusies zijn ideaal om een heel nieuwe omroep te maken met nieuwe identiteit, imago en naam“, aldus het oud-Idols-jurylid.

Deze omroepnamen bekken voor geen meter, meent Smits. “Ik ben al niet zo’n voorstander van afkortingen als merk, maar nu zijn het ook nog eens veel te lange afkortingen, die niet lekker bekken en geen associatie oproepen. Het klinkt mij als creatieve armoede.”

De fusieomroepen hebben hun standplaats behouden: Hilversum. Smits ziet steeds meer mediabedrijven verhuizen naar steden als Amsterdam. “Door de digitalisering is het steeds minder relevant om topografisch dicht bij elkaar te zitten. Hierdoor kiezen bedrijven voor andere plaatsen om kantoor te houden.”

Waarom vertrekken ze uit Hilversum? “Dit heeft mede te maken met de erbarmelijke infrastructuur die Hilversum heeft“, zegt hij.Glasvezel ligt al in Hilversum om snel internet te garanderen. Nou het ouderwetse wegennet nog snel zien te krijgen.”

Het hele interview met Henkjan Smits kunt u lezen op Spreekbuis.nl.

Foto: Marga Tupang / AVROTROS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen