Jack Spijkerman brainstorm-maatje John de Mol

Jack Spijkerman is een brainstorm-maatje van John de Mol. Dat vertelt de voormalig Kopspijkers-ster in de Story. Op televisie is Spijkerman nergens meer te bekennen, maar achter de schermen is hij af en toe nog wel actief. “John de Mol belt me regelmatig met de vraag of ik wil komen brainstormen over nieuwe programma-ideeën. Daar ga ik graag op in. Dat is leuk om te doen. Maar het kan ook zijn dat ik weken of maanden niets hoor. Dat vind ik ook prima“, zo laat hij weten.

Spijkerman hoeft niet zo nodig meer. “Ik ben met pensioen en heb nu geen enkele verplichting meer. Dat is toch heerlijk. Ik houd van die vrijheid.”

Zou hij dan geen grote tv-show meer willen hebben? “Je moet de jonge generatie de ruimte geven. Ik zie op televisie veel talent voorbijkomen. Ook mensen die het (nog) niet zo goed kunnen, maar ook hen moet je een kans geven. De ouderen moeten plaatsmaken voor de jongeren.”

Ik kan daar heel goed buiten. Mensen als Henny Huisman hebben op de een of andere manier die aandacht nodig. Of een bevestiging. Hoe je het ook noemt. Maar ik niet. Ik maak graag plek voor jong talent. Net als dat er destijds voor mij ruimte was.

Het Story-interview met Jack Spijkerman kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen