Advocaat Kemna sommeert media naam te verzwijgen

De advocaat van Kemna Casting heeft talloze media een brief gestuurd, waarin wordt gesommeerd om de naam van de medewerker die op non-actief is gezet te verzwijgen. Dat zei showkenner Mark Labrand maandagavond in Shownieuws. Na Job Gosschalk blijkt er nóg een casting director te zijn die mogelijk foute castings hield. Die is daarom op non-actief gezet, meldde Kemna vrijdag. Bij Kemna zetten ze alles op alles om de naam van deze persoon onder de pet te houden, aldus Labrand.

Shownieuws waakt ervoor een misstap te zetten na de brief van de advocaat, aldus Labrand. “Ze hebben vandaag een brief gestuurd naar heel veel pers, via de advocaat. Eindredacteur Richard staat hier ook met een zweep over wat ik nou wel en niet mag zeggen, maar in die brief staat in elk geval dat die tweede naam echt niet bekendgemaakt mag worden. Bij Kemna doen ze daar nu ook alles aan. Als je nu hun site checkt, zijn álle namen van medewerkers weggehaald, telefoonnummers, mailadressen. Ze willen dat gewoon onder de pet houden.

Evert Santegoeds zei vrijdag te verwachten dat de naam binnen een week bekend zou worden, maar dat is nog niet gebeurd. Waarom niet? Labrand: “Naar Job Gosschalk is wekenlang een onderzoek gedaan en op een gegeven moment was er tegen hem zó veel bewijs dat bijvoorbeeld Nieuwe Revu kon zeggen: ‘Nou Job, morgen komen wij met dit verhaal, tenzij je er nu zelf ook nog meekomt, dan kun je het enigszins redden.’ Dat heeft hij toen gedaan. Over die tweede naam is nu heel weinig bewijs, dus daar kunnen we nu ook niet naar buiten komen. Maar ik vind persoonlijk wel.

Labrand is het ermee oneens dat deze medewerker beschermd wordt. “Als je het vergelijkt met Job, zou het raar zijn als deze meneer of mevrouw ook dingen heeft gedaan en als daar niks over naar buiten komt. Dan mag dat natuurlijk ook richting de pers, mits er voldoende bewijs is. Op dit moment niet, dus voor nu: strik eromheen en we kunnen er nog even niks mee.’

Guido Goossens, de oud-assistent van Gosschalk die vorige week naar buiten trad met zijn verhaal, vindt dat Kemna de naam gewoon moet delen. “Ik zou het moedig vinden als Kemna Casting die naam op een gegeven moment naar buiten brengt, want ik denk dat het tijd is dat de directie van Kemna Casting een open boek probeert te zijn over alles wat er is gebeurd en misschien ook wel een groot excuus aanbiedt aan alle acteurs die zich ernstig aangetast voelen in hun zijn door wat er is gebeurd.”

Ik denk dat als zij zich kwetsbaarder durven op te stellen en durven te erkennen dat er heel veel misstanden zijn geweest, denk ik dat er veel acteurs veel meer begrip en respect zouden krijgen voor een bedrijf wat eigenlijk zo mooi in elkaar zou kunnen zitten.

Update 16.30 uur – Jonathan Ursem, hoofdredacteur van Nieuwe Revu, die de misstanden rond Job Gosschalk aan het licht bracht, zegt: “Bij ons staat de fax uit, maar ik weet wie de tweede casting director is die door Kemna op non-actief is gesteld. Voor Nieuwe Revu geldt dat we de misstand aan de kaak hebben willen stellen en na Job Gosschalk in principe geen individuele daders/slachtoffers als nieuws zullen brengen.

Lees ook:
Kemna Casting: ‘Onderzoek naar tweede persoon’ (18 november)
Peter R. de Vries denkt dat Kemna-baas enorm liegt (18 november)
Kemna Casting haalt pagina met medewerkers offline (18 november)
‘Naam dubbelganger Job Gosschalk gaat snel uitlekken’ (18 november)

Alle artikelen over Job Gosschalk kunt u hier vinden op chronologische volgorde (recent naar ouder).

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen