NPO 1 ruimt zendtijd in voor interview De Wild met U2

Ruud de Wild heeft in Brazilië een bijzondere ontmoeting gehad met de beroemde band U2. De beelden daarvan gaat NPO 1 volgende week uitzenden op late zaterdagavond in het programma De Wild ontmoet U2. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. De Wild praat met de band over hun succes, de muziekindustrie en hun nieuwe album Songs of Experience, dat in december verschijnt. In de week voorafgaand aan de uitzending zijn in zijn radioshow al delen van het gesprek te horen.

De radiomakers is trots op het interview. “Ik ben al lang gefascineerd door deze heren, die nu al meer dan veertig jaar aan de top staan”, zegt hij.

Nu is er een nieuwe plaat: Songs of Experience. Wat mij betreft een uitstekend moment om deze muzikale helden te ontmoeten, om ze te vragen waar ze nu staan, en ook: wat is er nog te wensen? Waar gaat de band heen vanaf hier?

U2 begon in december 1976 op de middelbare school in Dublin en sinds hun start is de bezetting van de band ongewijzigd gebleven, een unicum in de popgeschiedenis.

Op 14 oktober 1980 speelde de band voor het eerst in Nederland, in de KRO-studio in Hilversum. De grote doorbraak voor U2 kwam in 1983 met het album WAR. Afgelopen juli trad U2 op met The Joshua Tree-tour op de Amsterdam Arena.

Aansluitend op De Wild ontmoet U2 wordt volgende week zaterdag (11 november) op NPO 3 het concert iNNOCENCE and eXPERIENCE van U2 uit 2015 uitgezonden.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen