Zoon Paul de Leeuw boos: ‘Grappen ten koste van mij’

De televisiekijker is het al jaren gewend dat Paul de Leeuw over de rug van anderen jaagt op de lach, maar privé wordt dat minder gewaardeerd. Zijn zoon heeft hem daar nu op aangesproken. Dat bekent de BNNVARA-ster in zijn column in het AD. De Leeuw was anderhalve dag aan het kibbelen met zijn zoon. “Er wordt geen aardig woord meer gezegd. Opeens komt het hoge woord eruit: hij is niet gelukkig. Dat heeft met mij te maken. Hij vertelt dat hij klaar is met sommige grappen die ik maak.

De scoringsdrift van De Leeuw wordt door zijn zoon niet gewaardeerd. “Waarom? Omdat het altijd ten koste van hem gaat. Ik verdedig me nog, dat het helemaal niet waar is. En dat ik hem bovendien zie lachen om mijn grappen. Ja, die vindt hij leuk als ze niet ten koste van hem gaan. Maar de grappen die ik over hem maak en waar anderen om meelachen, maken hem ongelukkig.”

De kritiek van zijn zoon trok De Leeuw zich eerst persoonlijk aan. “Het is stil aan tafel en het eerste wat ik denk is: nog meer mensen die me niet meer leuk vinden.”

Al snel realiseer ik me dat ik niet wil dat hij ongelukkig is door dingen die ik zeg. En ik beloof hem dat ik erop ga letten en me zal inhouden.”

Hoewel het als flapuit lastig is, is het De Leeuw tot op heden tóch gelukt ‘om niet ten koste van de kinderen een grap te maken’.

De AD-column van Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Foto: Olivier Thijssen/BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen