Winfried Baijens weet niet of hij Pauw kan opvolgen

Winfried Baijens weet niet of hij geschikt zou zijn om Jeroen Pauw op te volgen met een eigen late-night-talkshow. Dat zegt de NOS-ster in de VARAgids. ‘Ooit moeten Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk met pensioen’, zei Baijens enige tijd geleden in een interview. Is dat zijn ambitie? “Dat is natuurlijk ook wel zo, maar het was een grapje. Die journalist vroeg of ik ooit een talkshow zou willen presenteren en natuurlijk zou ik dat hartstikke leuk vinden, maar het moet ook allemaal maar passen.

Toch vraagt Baijens zich af of hij het goed zou kunnen. “Laatst was ik te gast bij Eva Jinek en ik vond het smullen om te zien met hoe veel energie zij haar programma maakt. En ze kan het helemaal op haar eigen manier doen.

Maar Jinek heeft die talkshow ook niet zomaar gekregen. “Als een programma je zo lekker past, zoals bij haar nu het geval is, dat is fantastisch. Maar het is voor haar een enorme reis vol zwoegen geweest om te komen waar ze nu is. Ik weet niet of ik dat wel zou kunnen.”

En van Jeroen Pauw wil ik helemaal niet dat hij stopt, want hij is een van mijn helden. Bevlogen, scherp, en als hij even vijf minuten op het gas gaat staan, soms met wat venijn… Ik houd daar erg van.”

Het VARAgids-interview met Winfried Baijens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen