Telegraaf: ‘Nieuw kabinet gunt Matthijs mega-salaris’

Matthijs van Nieuwkerk en zijn salaris staan weer eens op de voorpagina. ‘Nieuw kabinet gunt Matthijs mega-salaris’, kopt De Telegraaf vandaag. Dat is te lezen in de kiosk. Het nieuwe kabinet Rutte III gaat de wet blokkeren die werknemers in de publieke sector verbiedt om méér te verdienen dan een minister, oftewel 181.000 euro per jaar. Voor topbestuurders is zo’n topsalaris al verboden, maar voor de mensen ónder hen niet. Het gaat dan bijvoorbeeld om NPO-presentatoren.

PvdA-minister Ronald Plasterk heeft de nieuwe wet, de WNT 3, er net niet op tijd doorheen gekregen. Niet alleen presentatoren, maar bijvoorbeeld ook lagere managers in de zorg en door ministeries ingehuurde consultants zouden er onder gaan vallen.

Het nieuwe kabinet laat dat liggen, bevestigt ze aan de krant. En daar is oppositieman Lodewijk Asscher boos over. “Wat een schandelijke maatregel. En dat in een tijd dat je militairen en leraren teleurstelt en ze geen extra salaris geeft“, zegt hij in de krant.

Overigens is de suggestie van De Telegraaf dat Van Nieuwkerk zijn megasalaris houdt niet helemaal correct. De NPO heeft immers al op eigen houtje besloten dat níemand bij de NPO straks nog meer dan 181.000 euro mag verdienen. Daarom gaat Van Nieuwkerk vanaf 2018 minder vaak De Wereld Draait Door maken.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen