Jan Slagter trots op HHB-cijfers: ‘Seizoen 6 in aantocht’

Omroep MAX-baas Jan Slagter is erg verheugd over de kijkcijfers van de finale van Heel Holland Bakt. Een zesde seizoen is in aantocht. Dat laat hij weten op Twitter. Heel Holland Bakt sloot seizoen vijf gisteren af met recordcijfers: er keken 3,4 miljoen mensen naar de finale op NPO 1. “Wat een mooie kijkcijfers: Heel Holland Bakt 3.441.000 kijkers ! Daar kan geen ring tegenop :)“, zegt hij, wijzend op zijn ergernis over het structureel mislopen van een Televizier-Ring-nominatie.

Slagter vindt dat Heel Holland Bakt een Televizier-Ring verdient of op zijn minst een nominatie, maar dat wordt volgens hem onmogelijk gemaakt door de organisatie van het tv-prijzenfestijn. Sinds een aantal jaar kunnen mensen alleen nog maar online stemmen en daar heeft zijn oudere doelgroep moeite mee, aldus de omroepbaas.

Na jaren van protest legt Slagter zich er nu bij neer. Hij haalt nu voldoening uit de torenhoge kijkcijfers van Heel Holland Bakt.

En het zesde seizoen? Die komt eraan. “Ja! Volgend jaar weer Heel Holland Bakt!

Foto: MAX/Stef den Boer

15 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Arie
oktober 23, 2017 16:17

Ieder zijn mening, maar 3,5 miljoen kijkers, dat lukt ons geliefde rtl zendertje niet. Die blijft maar met hetzelfde komen, en zich opdringen.
Jan is goed bezig.

Gast
Marly van der Velden Lover
oktober 23, 2017 12:56

Jan heeft een pеnishoofd.
Vind ik.

Gast
Bart
oktober 23, 2017 12:54

@123 Zeker niet mee eens. André doet het geweldig. Het programma zelf is te klein opgezet voor een duo presentatie. André blijft het gewoon doen de komende jaren.

Gast
Bart
oktober 23, 2017 12:52

@Alex Martine gaat waarschijnlijk helemaal niet terug komen. Ze is erg vergeetachtig en heeft moeite met praten en schrijven. Dit is waarschijnlijk blijvend. André blijft gewoon de presentator denk ik.

Gast
Alex
oktober 23, 2017 12:45

123
André van Duin heeft het al uitgesloten dat het een duo presentatie wordt.

Mocht Martine Bijl het volgende seizoen weer oppakken, dan zal André enkel de woensdag show nog doen.

….
Alsnog ben ik het niet eens met jouw kritiek. André zit vooral tegenover de jury grappen uit te halen, maar laat de kandidaten juist in hun waarde.
Om die reden vind ik het mooi in balans.

Gast
Maarten van Rossum
oktober 23, 2017 12:35

Hoeveel mensen staren naar mensen die aan het bakken zijn ? 3,4 miljoen ? Wordt het niet eens tijd voor Kamervragen over het duizelingwekkende tempo waarmee de verstandelijke vermogens van de Nederlandse bevolking lijkt af te nemen.

Gast
Jables
oktober 23, 2017 11:43

Wat zit die Jan Slagter weer zuur te doen zeg

Gast
Thirza
oktober 23, 2017 11:38

Eens met de kritieken. Veel scheve, slordige, niet goed afgewerkte etc. baksels, waar in vorige seizoenen veel meer tip-top spektakelstukken voorbijkwamen. Hopelijk volgend seizoen weer betere bakkers.

Gast
Jan
oktober 23, 2017 11:16

Ik vond het niveau van de bakkunsten weer vrij laag. Als ik op Facebook wel eens taarten van willekeurige baksters voorbij zie komen dan vraag ik me af wat het selectiebeleid bij HHB is. Ik kan me niet voorstellen dat dit de beste bakkers van een voorronde o.i.d. waren. Natuurlijk komt er nog een portie zenuwen bij kijken, maar dan nog. Dat bij elkaar afkijken is ook zo zielig.
En het was vanaf aflevering 2 wel duidelijk dat Hans ging winnen.

Maar goed, hopelijk Martine snel terug en een andere presentator bij het smaakt naar meer.

Gast
piet
oktober 23, 2017 11:02

Je heb altijd mensen die wel wat hebben te klagen of zeuren.

Gast
Otto Groeneveld
oktober 23, 2017 10:53

Ik heb het nog nooit gezien. Wat triest dat je gaat kijken naar volwassen die taartjes bakken, hoe zielig zijn al die stumpers wel niet.

Gast
123
oktober 23, 2017 10:47

@Bert: Ik vond het niveau gemiddeld wel hoger liggen dan voorgaande edities, maar idd: wat is André van Duin af en toe giga irritant. Het lijkt soms wel het programma “Van Duin en wat amateurbakkers”. Ik mis Martine Bijl echt enorm, en ik hoop dat ze volgend seizoen gewoon weer te zien is. Hoewel ik me dat met deze kijkcijfers afvraag. :/

Maar eventueel zou men er dan een duo-presentatie van kunnen maken; ik denk dat Bijl meer dan capabel is om Van Duin tegenwicht te bieden. En bij Smaakt Naar Meer gewoon een compleet andere presentator, net zoals de Britse variant altijd had (An Extra Slice; dat programma was nog leuker en grappiger dan The Great British Bake Off). Ik denk dat een Paul de Leeuw of Richard Groenendijk dat prima zouden kunnen. Dat programma mag nl wel wat pittiger en sarcastischer worden, net zoals de Britse versie was.

Gast
Johan
oktober 23, 2017 10:45

@ Bert, niet mee eens. Andre geeft met zijn subtiele humor het programma juist glans. Ga zo door HHB Team!

Gast
Guido
oktober 23, 2017 10:11

Hij zit er nog steeds mee dat ze niet de ring hebben gewonnen. Laat het los Jan!

Gast
Bert
oktober 23, 2017 10:06

Helaas was seizoen 5 wel de minste tot nu toe.
Volgend seizoen hopelijk minder “van duin humor”, en betere bakkers

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen