SBS 6 haalt Cold Case: Dader Gezocht van prime time

SBS 6 haalt het programma Cold Case: Dader Gezocht met presentatrice Sandra Schuurhof na twee afleveringen van prime time af. De titel wordt per direct verschoven van zondag 21.30 uur naar zondag 23.30 uur. Dat heeft de tv-zender bevestigd. In alle eerlijkheid laat SBS 6 weten dat ze de kijkcijfers een beetje vond tegenvallen. “Cold Case: Dader Gezocht wordt minder goed bekeken dan de SBS 6-programma’s die eerder op de zondagavond werden uitgezonden“, geeft een zegsman aan.

Cold Case: Dader Gezocht begon op 1 oktober met 612.000 kijkers (10 procent) en trok afgelopen zondag 473.000 kijkers (7 procent). En dat terwijl Undercover in Nederland drie zondagen geleden nog op 762.000 kijkers (13 procent) zat.

Het betekent dat de zondagavond van SBS 6 wordt gewijzigd. Om 20.30 uur keert Wegmisbruikers terug, waardoor De Meldkamer opschuift naar 21.30 uur. “Beide programma’s zijn al langere tijd succesvol op de zondagavond.

En het Cold Case-programma van Sandra Schuurhof volgt vanaf komende zondag dus pas ná Hart van Nederland en Shownieuws. “Hopelijk komt het op de late avond beter tot z’n recht, als het tegenover minder zware concurrentie staat.”

SBS 6 maakt Cold Case: Dader Gezocht in samenwerking met de politie, met als doel om oude moordzaken op te lossen. Is de kans daarop niet veel kleiner als het programma zo laat wordt uitgezonden?

De onderwerpen van Cold Case worden op verschillende manieren vooraf aangekondigd zodat ook geïnteresseerden in specifieke zaken weten wanneer ze hierop kunnen afstemmen en we hopelijk zaken kunnen oplossen.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen