SBS 6 haalt Cold Case: Dader Gezocht van prime time

Geplaatst op do 12 okt 2017 om 14:00

SBS 6 haalt het programma Cold Case: Dader Gezocht met presentatrice Sandra Schuurhof na twee afleveringen van prime time af. De titel wordt per direct verschoven van zondag 21.30 uur naar zondag 23.30 uur. Dat heeft de tv-zender bevestigd. In alle eerlijkheid laat SBS 6 weten dat ze de kijkcijfers een beetje vond tegenvallen. “Cold Case: Dader Gezocht wordt minder goed bekeken dan de SBS 6-programma’s die eerder op de zondagavond werden uitgezonden“, geeft een zegsman aan.

Cold Case: Dader Gezocht begon op 1 oktober met 612.000 kijkers (10 procent) en trok afgelopen zondag 473.000 kijkers (7 procent). En dat terwijl Undercover in Nederland drie zondagen geleden nog op 762.000 kijkers (13 procent) zat.

Het betekent dat de zondagavond van SBS 6 wordt gewijzigd. Om 20.30 uur keert Wegmisbruikers terug, waardoor De Meldkamer opschuift naar 21.30 uur. “Beide programma’s zijn al langere tijd succesvol op de zondagavond.

En het Cold Case-programma van Sandra Schuurhof volgt vanaf komende zondag dus pas ná Hart van Nederland en Shownieuws. “Hopelijk komt het op de late avond beter tot z’n recht, als het tegenover minder zware concurrentie staat.”

SBS 6 maakt Cold Case: Dader Gezocht in samenwerking met de politie, met als doel om oude moordzaken op te lossen. Is de kans daarop niet veel kleiner als het programma zo laat wordt uitgezonden?

De onderwerpen van Cold Case worden op verschillende manieren vooraf aangekondigd zodat ook geïnteresseerden in specifieke zaken weten wanneer ze hierop kunnen afstemmen en we hopelijk zaken kunnen oplossen.”

Foto: SBS
19 Reacties op “SBS 6 haalt Cold Case: Dader Gezocht van prime time”


 1. Calvin

  Waarom niet op de donderdag zetten?

 2. Vrede

  Ik mis Moord of Zelfmoord.

 3. Ron

  Hopelijk komt Graf zonder Naam ook weer terug.

 4. Wolter

  Domme zet van SBS, vorige week was er nog zware concurrentie nu veel minder.

 5. kampie

  De SBS mongooItjes leren het nooit.

 6. Mark

  Wat is SBS 6 toch weer dom bezig… Zet het dan op donderdag, samen met 1 aflevering van Undercover Achter De Tralies, want dat is echt niet iets waar mensen 2 uur naar gaan kijken.

  En idd, vorige week was er veel concurrentie, komende zondagen alleen cabaret, dus schieten de kijkcijfers weer omhoog!!! Of niet met de halve finale van HHB en de week erna de finale. RTL 4 is slim met AYNIL even te laten wachten.

 7. Mark

  Vanavond?

  Televizier Ring 2.600.000
  Pauw 1.200.000

  Geer & Goor 800.000
  Goed Stel Hersens 700.000
  RTLLN 500.000

  ER 1.000.000

  NCIS 200.000 & 250.000

  Volgende week donderdag trouwens weer De Verenigde Staten Van Eva, maar geen goede lead-in. Dus ik vrees ruim onder 1 miljoen. SBS 6 wederom een grote drama-avond qua kijkcijfers.

 8. Bart Wijnen

  @Mark: Houden ze uitverkoop op NPO1 of zo, je bent wel erg optimistisch met je voorspelling van de kijkcijfers.

 9. Peter

  Opvallend blijft dat rtl weinig programma’s voortijdig van de buis haalt of verschuift en sbs met name en soms npo dit vaker doen… op sommige momenten mag rtl wat eerder zijn en sbs wat later met schuiven dan wel weg halen van programma’s

 10. A.Zijn

  Ik mis van der Spek sowieso dit najaar. Gelukkig komt hij in het voorjaar weer met Oplichters in het Buitenland en Moord of Zelfmoord. Graf Zonder Naam hoop ik ook nog op. Goede eigen stijl van presenteren.

 11. Vrede

  Ja idd,Kees van der Spek is wel sympathiek en goed bezig.
  Ik mis nog steeds Peter R op zondagavond ook.

 12. |

  haha, die laatste zin. je mag toch hopen dat deze nitwits zelf doorhebben dat ze uit hun nek lopen te blaten.

 13. TV Kijker

  De intentie van dit programma van SBS is te prijzen. De toevoeging van Sandra in de studio om de case in herhaling te bespreken is dubbelzinnig. Kijk hier nog eens kritisch naar, want zou zonde zijn als dit programma sneuvelt.

 14. Bart

  @TV Kijker Eens! Het studio gedeelte slippen. Sandra op locatie mee het veld in.

 15. Wyatt

  Flop

 16. Zei je wat?

  @Wyatt Hou je mond eens

 17. Rob

  @ peter

  Ben ik met je eens rtl grijpt niet snel in. Maar soms kun je ook beter even wachtten.. ik dacht zelf wat scoort die dinsdag slecht van de buis halen maar afgelopen dinsdag was er voetbal volgende week dinsdag ook dan kun je net zo goed laten staan. Sbs is nu weer snel over een paar weken is de Zondag van 4 om 21:30 niet veel en scoren ze misschien wel beter. Meldkamer om 21:30 ik denk niet heel veel meer kijkers. 22 en 29 oktober is er ook nog formule 1 in de avond.

 18. Ano

  Cold Case is dus echt kijkcijfers willen halen over lijken

 19. Ruud

  Ik denk dat het probleem van het programma heel anders is. De zaken die ze voorleggen zijn dit jaar allemaal nog naar voren gekomen bij opsporing verzocht. Dus niks vernieuwend. Sandra in de studio ook zeker geen meerwaarde.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.