Johan Derksen vindt Beste Zangers een tv-dieptepunt

Johan Derksen is een muziekliefhebber, maar geen fan van één van de bekendste muziekprogramma’s op tv: Beste Zangers. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Beste Zangers, dat vanavond toevallig strijdt om de Gouden Televizier-Ring, valt niet in de smaak bij de RTL 7-ster. Hij vindt de meeste Nederlandstalige zangers dan ook behoorlijk bagger. “Jan Smit spant de kroon met zijn programma De beste zangers van Nederland. Dat is voor mij muzikaal een dieptepunt op tv“, zo vertelt hij.

Als hij gevraagd wordt wie met pek en veren het land uit moet, zegt Derksen: “Alle smakeloze Nederlandstalige zangers die met z’n allen voor het feest van de wansmaak zorgen. Als ik ze persoonlijk ontmoet zijn het echt geen onaardige mensen, maar zodra ze gaan zingen, ben ik weg.

Derksen is groot fan van blues. Waar raakt hij door ontroerd? “Niet dat ik direct in snikken uitbarst, maar echte goeie blues waar gevoelig wordt gezongen, zoals bijvoorbeeld zanger/gitarist Luther Allison dat kon.”

Hij heeft ook een guilty pleasure. “Countryliedjes waarin de zangers en zangeressen met een snik in hun stem zingen. Merle Haggard kon dat geweldig, maar ook Dolly Parton.

Het AD-interview met Johan Derksen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen