RTL 4 in Omroep MAX-sferen met Oh Wat Een Jaar

RTL 4 kleurt vanavond Omroep MAX. De commerciële zender ziet de nieuwe Linda de Mol-show Oh Wat Een Jaar in première gaan, een programma over het verleden in een oubollig decor. Gaat het werken? De Mol hoopt het van harte: haar laatste programma The Story Of My Life is geflopt en dit is de opvolger van haar tv-hit Ik Hou Van Holland. “Ik kan wel zeggen dat ik het niet spannend vind, maar dat vind ik wel, want ik heb dit min of meer zelf bedacht“, aldus de tv-ster in RTL Late Night.

Oh Wat Een Jaar voelt als een kindje. “Ik heb het wel samen met een team van creatieve mensen van Talpa gedaan, maar het is wel mijn idee en heb het zelf ook aangeprezen bij RTL. Dan mag je het gaan maken en het is niet goedkoop.

RTL tast diep in de buidel voor Oh Wat Een Jaar. “Het is niet zo flashy, maar het is heel duur om iedereen met pruiken en kleren uit die tijd te verkleden. Het is een kostbaar programma en het vervangt nu Ik Hou Van Holland, wat eigenlijk nog heel goed scoorde. Het is best wel griezelig, maar als je niets meer probeert, dan kun je net zo goed ophouden.”

De Telegraaf noemt het retrotainment. De krant vraagt haar of dit een nieuwe trend wordt in tv-land. “Dat laat ik graag aan de kijker over, ik ga niet van tevoren roepen hoe geweldig het allemaal wordt. Het is in elk geval anders dan de talentenjachten die je nu vaak op zaterdag ziet.

De Mol hoopt dat mensen ouderwets met het hele gezin gaan kijken. “Ik hoop dat er ’retro’ naar wordt gekeken: met het hele gezin. Voor de ouderen zit er veel herkenning in en de jeugd zal soms verrast zijn.

Wordt dit definitief de vervanger van Ik Hou Van Holland? “Dat ligt eraan: als het niet aanslaat, is Ik hou van Holland zo weer terug denk ik. Ik werk tenslotte voor een commerciële omroep en dit is best een kostbaar programma, het moet wel scoren.

Oh Wat Een Jaar is om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen