‘Penoza kan misschien over paar jaar weer terug op tv’

Hajo Bruins denkt dat Penoza over een paar jaar misschien weer terug kan keren op televisie. Voorlopig is het echter even genoeg geweest met de misdaadserie. Dat zegt de acteur vandaag in De Telegraaf. Na vijf seizoenen kwam Penoza gisteren tot een einde. “Voor mij is het pas afgesloten nu het is uitgezonden. Dit seizoen hebben we het naar mijn idee nog kunnen waarmaken. Als we nu nog tien afleveringen hadden willen maken, moest het wel héél erg over een andere boeg.

Een vervolg dreigde een slap aftreksel te worden, aldus Bruins. “Ik denk dat het goed is zo. Laten we hopen dat de kijkers deze laatste serie een hoogtepunt hebben gevonden, dan is het prima dat we zijn gestopt.

Er wordt nog wel gepraat over een film. Dat kan volgens Bruins nog wel wat worden. “De sluitpost is natuurlijk geld. Als parel in de kroon zou een film echt te gek zijn.

Maar een tv-comeback van Penoza sluit hij ook niet uit. “Als er nog ooit afleveringen komen, dan worden die veel meer psychologisch drama dan misdaaddrama. Dan wordt het bijna een spin-off, zoals je dat hebt met die advocaat van Breaking Bad: Better call Saul.

Je zou je kunnen voorstellen dat als iedereen járen ouder is geworden, de makers denken: zo, nu is er nieuw materiaal. Hoe zou het nu met Carmen zijn? Maar dat kan niet op korte termijn.

Het Telegraaf-interview met Hajo Bruins kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen