Cornald Maas dreigt te stoppen met Volle Zalen

Cornald Maas kan het maar niet goed doen bij de baas van NPO 2. Keer op keer moet hij op last van netmanager Gijs van Beuzekom zijn cultuurprogramma’s aanpassen. Zijn titel Volle Zalen keert morgen terug als programma waarin elke aflevering één icoon van het Nederlandse theater wordt gevolgd. Je kunt dan heel diep gaan, aldus Maas, maar: “Aan de andere kant is zes onderwerpen voor één serie niet veel. We kunnen veel minder mooi theater onder de aandacht brengen.”

Maas doet zijn uitspraak in het AD en volgens de krant is de pijn van zijn gezicht te lezen. “Er wordt in ons land zoveel moois gemaakt. Zonde als dat onderbelicht blijft.

De presentator heeft gemengde gevoelens. “Uiteindelijk is interviewen wat ik het beste kan. Daarvoor biedt deze opzet van Volle Zalen alle ruimte. Dat is fijn.”

Al heb ik vooraf wel gedacht: als het roer hierna wéér om moet, ga ik echt ernstig nadenken of ik mezelf er weer aan wil verbinden.

Cultuurprogramma’s zijn Maas’ specialiteit. Groot showamusement als het Gouden Televizier-Ring Gala, dat hij in 2011 aan elkaar praatte, zou hij niet meer willen presenteren. “Die presentatie moést van de autocue. Ik kon er mijn losse stijl, mijn grapjes, maar weinig in kwijt. Ik heb die uitzending nooit willen terugkijken.

Het AD-interview met Cornald Maas kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros, Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen