Juvat Westendorp slachtoffer van ongewenst gedrag

Ook De Spa-acteur Juvat Westendorp heeft te maken gehad met seksueel overschrijdend gedrag. Een vrouw heeft hem in een kroeg uitgekleed met haar ogen. Dat vertelt hij in een openhartig vraaggesprek met Het Parool. De hashtag ‘metoo’ is de afgelopen weken trending en ook Westendorp heeft een gebeurtenis meegemaakt die hij als heftig heeft ervaren. “Zelf heb ik een jaar geleden het gevoel ervaren waardoor al die vrouwen en sommige mannen dat nu posten“, vertelt hij.

Westendorp weet het nog als de dag van gisteren. “Ik zat in een kroegje in Amsterdam met een maat en daar waren twee vrouwen die me vanaf een meter afstand maar bleven aanstaren. Ik heb er niets van gezegd, wendde me af, maar ik voelde me zo ongemakkelijk dat ik mijn vriend seinde dat ik weg wilde.”

Het was een buitengewoon vervelende ervaring, aldus Westendorp. “Ze hadden me met geen vinger aangeraakt, maar met hun ogen praktisch uitgekleed.”

Het was voor de acteur een eye-opener. “Toen besefte ik: dit is dus waar vrouwen hun hele leven mee te maken hebben. Dat iemand iets van je wil waar jij niet op zit te wachten.”

De acteur heeft het incident nooit helemaal verwerkt. “Als ik er nu weer aan denk, draait mijn maag weer om.”

Nooit eerder heeft Westendorp hier echt de aandacht mee willen zoeken. “Ik heb zelf niet de behoefte #metoo te posten, maar het is goed dat zoveel anderen het wel doen. Hopelijk denken mensen vanaf nu wat beter na over hoe ze iemand benaderen.”

Westendorp speelde recentelijk in de film Onze Jongens, waarin hij een mannelijk lustobject speelde. Momenteel speelt hij in de blote Net5-serie De Spa.

De hashtag ‘metoo’ werd trending vanwege de vele verhalen over seksueel ongewenst gedrag door de Amerikaanse producent Harvey Weinstein. In Nederland zijn nu de verkrachting van Jelle Brandt Corstius en de castingdirector die door Nieuwe Revu ‘de Nederlandse Harvey Weinstein’ wordt genoemd in het nieuws.

Het Parool-interview met Juvat Westendorp kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen