‘Nieuwsuur-special had meer vuur dan RTLLN-special’

De regeerakkoord-special van Nieuwsuur met presentatrice Mariëlle Tweebeeke was spannender dan die van RTL Late Night met Humberto Tan. Dat vindt NOS-verslaggever Xander van der Wulp, zei hij gisteren in de regeerakkoord-special van Pauw. Twee coalitiepartners zaten in Nieuwsuur (Buma en Pechtold) en twee in Late Night (Rutte en Segers). Het interview met Buma en Pechtold leverde volgens Van der Wulp leuke televisie op. “De relatie tussen die twee was wel leuk om te zien.”

De heren waren goed op elkaar ingespeeld. “Er zat wat meer vuur in dan bij RTL tussen Zegers en Rutte. Vooral omdat Rutte daar een beetje zat alsof het een totale verplichting was.”

PvdA-leider Lodewijk Asscher, die de afgelopen jaren als vicepremier heeft samengewerkt met Rutte, herkent het beeld dat Van der Wulp schetst. Ook hij zag desinteresse bij Rutte.

Asscher: “Als je hem een beetje kent, dan zie je hem denken: nou heb ik 209 dagen met die lui in een kamer gezeten, kunnen we een keer aan het werk en dan zit ik hier weer op tv. Hij wil eerst naar huis en dan aan het werk. En niet daar weer praten.”

De specials van Nieuwsuur en RTL Late Night trokken in tegenstelling tot die van Pauw weinig bekijks.

Foto: NOS/NTR

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen