SBS 6 in 2018 met dagelijks programma vol vloggers

SBS 6 komt in 2018 met De Vloggende Hollanders, een nieuwe dagelijkse realityshow waarin tientallen landgenoten hun deuren opengooien en al vloggend hun leven delen met heel Nederland. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Voor deze show is SBS 6 op zoek naar mensen of gezinnen die binnenkort een spannend, uniek of speciaal moment gaan beleven. “In de aanloop naar dat ene moment filmen ze zichzelf: al vloggend registreren zij een bijzondere periode in hun leven.

De zender benadrukt dat kandidaten geen professionele vloggers hoeven te zijn. “We zoeken vooral mensen die een goed verhaal hebben en dat in vlogs willen vastleggen op tv.”

In De Vloggende Hollanders is plek voor de meest uiteenlopende verhalen: een piepjong model op weg naar haar eerste catwalk of een stel dat op een adoptiekindje wacht. “Maar ook Nederlanders met een bijzonder beroep mogen zich aanmelden, zoals een achtbanentester of een weddingplanner.”

SBS 6 denkt met dit dagelijkse programma een gevarieerd product af te leveren. “De Vloggende Hollanders bestaat uit een mix van kleine gebeurtenissen en grote meeslepende verhalen met een spannende climax. Alles is mogelijk en iedereen met een mooi, spannend of ontroerend verhaal is welkom.”

De kijker beslist via een maandelijkse stemprocedure welke verhaallijn wordt vervangen door een andere verhaallijn. “Zolang je verhaal goed is, blijf je vloggen op tv. Zo zien we wat we willen zien en hoeven we daar geen moment meer van te missen!

Kandidaten die meedoen aan De Vliegende Hollanders worden betaald. “Je doet het niet voor niets: hoe langer je op tv te zien bent, hoe meer geld je verdient.”

Het is niet bekend op welk tijdstip SBS 6 dit programma gaat uitzenden. De vooravond bestaat momenteel uit Hart van Nederland (18.00 uur), Shownieuws (18.20 uur), Huizenjacht (18.30 uur), Utopia (19.30 uur) en Trauma Centrum (20.00 uur).

Gezien de maandelijkse stemprocedure, klinkt dit als een langdurig tv-project, mogelijk voor het acht-uur-slot van de zender.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen