Na NRC en Volkskrant ook AD lovend over First Dates

Het was gisteren feest voor First Dates: er kwamen mooie kijkcijfers binnen van de dag ervoor, het NRC en de Volkskrant kwamen met lovende tv-recensies en ’s avonds waren de makers te gast in De Wereld Draait Door. Vandaag komt daar nog lovende tv-kritiek bij van Angela de Jong van het AD. Dat is te lezen in de krant. Ook De Jong is groot fan. “Als er één programma een groter publiek verdient dan de 415.000 kijkers die het deze week trok, dan is het First Dates van BNNVARA.”

Mensen die van Boer zoekt Vrouw en Hotel Romantiek houden, moeten op dinsdagavond echt eens naar NPO 3 zappen, vindt ze. “En trouwens, óók als u helemaal niets heeft met datingshows. Want First Dates is meer dan dat.”

First Dates is een lief programma, maar De Jong verslindt ook de ongemakkelijke stiltes, moeizame conversaties en grapjes die compleet verkeerd vallen. “Niets is nu eenmaal zo leuk als ongegeneerd gluren naar twee mensen op hun eerste afspraakje.

Het format van First Dates is heel simpel, maar: “Wat het programma echter boven de middelmaat uit tilt, is de casting van de singles. De makers hebben een neus voor nuffige homo’s, wereldvreemde nerds of ijdele spierbundels met elk een eigen verhaal.

Een aflevering van First Dates staat of valt met de singles. “Zo is First Dates net een echte blind date. Soms valt het tegen, maar soms val je als kijker zomaar met je neus in de boter.”

De tv-recensie van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: NRC en Volkskrant gek op NPO 3-show First Dates (gisteren)

Foto: Omroep MAX

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen