NRC en Volkskrant gek op NPO 3-show First Dates

De eerste Nederlandse editie van First Dates ging in 2015 redelijk onopgemerkt voorbij, maar dat kan niet gezegd worden van het huidige tweede seizoen van de BNNVARA-datingshow. Liefst 415.000 mensen keken gisteren naar de lineaire uitzending op NPO 3, erg hoog voor die zender. Daarnaast worden de makers vandaag ook nog eens getrakteerd op lovende tv-recensies in NRC Handelsblad en de Volkskrant. “Ik ben een beetje verliefd op First Dates“, zegt NRC’s Arjen Fortuin.

Fortuin vindt het geweldige tv. “First Dates is een ode aan de verlegenheid. Die eigenschap sneeuwt doorgaans onder op televisie, waar een grote mond de eerste stap naar succes is.

Die herkenbare verlegenheid biedt het authentieke First Dates wél, vindt hij. “Zet twee verlangende vrijgezellen tegenover elkaar in een restaurant met een camera erbij en ze gaan aan hun haar zitten, achter de menukaart praten, wegkijken en giechelen. Heel veel giechelen.

Volkskrant-recesent Gidi Heesakkers vindt het een simpel maar doeltreffend format. “Een blind date met camera’s erbij, that is, zodat bankzittende belangstellenden kunnen meegenieten.

Ze vindt het een hoopvol programma. “Het fijne aan First Dates is dat er uiteenlopende, geïnteresseerde types van alle leeftijden aan meedoen en dat de vlam soms echt in de pan lijkt te slaan.

Maar eerlijkheid gebiedt haar te zeggen dat ze vooral geniet van de ongemakkelijke momenten. “Voor de kijker is een niet al te gruwelijke misklik misschien wel het lekkerste wat het programma teweeg kan brengen.

Wel vindt Heesakkers gastheer Sergio een beetje eng. Hij heeft de stem van een moordlustig Disney-dier, vindt ze. “Een buitengewoon zwoel moordlustig Disney-dier, dat wel.”

De NRC-recensie leest u op de NRC-site, die van de Volkskrant via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen