EO al bij sollicitatie onder indruk van Andries Knevel

De EO was al bij zijn sollicitatie onder de indruk van Andries Knevel. Dat vertelt de presentator in weekblad Privé. Knevel weet het nog goed. “Dat was in oktober 1977, veertig jaar geleden. Op een prettige manier werd ik bevraagd over mijn vaardigheden en wat ik met het geloof heb. Ik had totaal geen ervaring in de journalistiek, maar wel een lijstje in mijn achterzak met nieuwsonderwerpen, die de EO die week kon uitzenden. Dat maakte nogal indruk op de leiding.

De EO was destijds niet zo groot als nu. “De EO was een heel kleine C-omroep, waar ik mij meteen thuis voelde.

Nu, veertig jaar later, staat hij op het punt om op de buis te komen met de NPO 1-show In Holland Staat Een Kerk, dat qua grootsheid doet denken aan The Passion. “Het woord eervol past, denk ik, niet helemaal bij mij. Wat ik vooral heel mooi vind, is dat we als EO, op prime time, op NPO1, een programma over vijfhonderd jaar reformatie geplaatst hebben kunnen krijgen.”

En ja, dan moet het, om aan de eisen van het net te voldoen, wel een uitzending zijn waarin uitgepakt wordt. Dus is het inderdaad een heel grote productie geworden. Nou, dat is op 31 oktober dus ook te zien.”

Het Privé-interview met Andries Knevel kunt u lezen via Blendle.

Foto: EO/Willem-Jan de Bruijn

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen