‘Mensenkennis heeft het Laat Ze Maar Lachen-gevoel’

Winston Gerschtanowitz heeft om zich heen gehoord dat zijn SBS 6-quizshow Mensenkennis een beetje het ouderwetse Laat Ze Maar Lachen-gevoel heeft. Dat vertelt de presentator in weekblad Privé. Laat Ze Maar Lachen was jarenlang te zien op RTL 4: elke week trakteerde Ron Brandsteder bekende Nederlanders op hun bloopers. “Iemand zei me laatst dat Mensenkennis hem sterk doet denken aan het voormalige RTL-programma Laat Ze Maar Lachen. Qua gevoel in de studio klopt dat wel een beetje.

Gerschtanowitz vindt het leuk dat hij dat oude gevoel terug mag brengen op tv. “Het leuke van dit programma is dat de kijkers kunnen mee raden wat de mensen in het filmpje gaan doen. Daarbij wordt in de studio weer eens ouderwets gelachen, wat we de laatste jaren niet meer zo veel zien.

Voor de tv-ster is er in de afgelopen periode veel veranderd: hij verruilde zijn baan bij Talpa voor een eigen mediabedrijf en RTL 4 voor SBS 6. “Dat ligt ook een beetje in mijn karakter opgesloten. Stilstand ervaar ik als achteruitgang. Als iets eenmaal goed loopt, kun je dat tot in lengte van dagen blijven doen, maar ik wil altijd weer iets nieuws.”

Dat ondernemende heeft er altijd al in gezeten. Op de middelbare school handelde ik bijvoorbeeld al vanuit mijn kluisje in horloges en andere dingen.”

Mensenkennis is vanavond weer te zien op SBS 6.

Het Privé-interview met Winston Gerschtanowitz kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/Sander Stoepker

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen