Job Cohen kijkt nooit naar RTL Late Night

Job Cohen kijkt nooit naar de talkshow RTL Late Night van Humberto Tan op RTL 4. Hij kijkt alleen actualiteiten bij de NPO. Dat zegt de PvdA-coryfee in de VARAgids. Cohen kijkt op de lineaire televisie vooral naar nieuwsprogramma’s en soms naar opiniërende talkshows, vertelt hij in de televisiegids. “Ik sla Nieuwsuur en ook het Journaal zelden over en, als het interessant is kijk ik Jinek of Pauw. Humberto Tan is een hartstikke leuke man, maar ik kom nooit verder dan NPO 2.”

Hoewel hij graag NPO kijkt, houdt Cohen meer van de manier waarop in Duitsland tv-debatten plaatsvinden. “Het debat tussen Merkel en Schultz was een verademing, veel minder bijterig dan bij ons. Als je hier een half woord verkeerd zegt pluizen ze dat uit.

Ze kijken hier op de letter, klaagt Cohen. “Mariëlle Tweebeeke, die ik enorm waardeer, deed ’t laatst nog in de eieren-affaire. Ze bleef minutenlang inpraten op de topman van de Voedsel- en Warenautoriteit. Net zolang tot hij het consumeren van eieren afraadde, terwijl hij dat eigenlijk helemaal niet wilde.”

Het is een verkeerde insteek, vindt hij. “Puur om een punt te maken wordt dat dan gedaan.”

Qua amusementsprogramma’s vindt Cohen het programma Verborgen Verleden leuk om te zien.

Het VARAgids-interview met Job Cohen kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen