Humberto ontroerd na ode slachtoffers Bijlmerramp

Humberto Tan raakte gisteren zichtbaar geëmotioneerd in de talkshow RTL Late Night na een onderwerp over de Bijlmerramp, die vandaag precies 25 jaar geleden plaatsvond. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Marlène Truideman verloor 25 jaar geleden allebei haar kinderen door de Bijlmerramp en aan tafel blikte ze terug op die inktzwarte dag die haar leven voorgoed heeft veranderd. Vervolgens werd er een muzikale ode aan de slachtoffers gebracht door Emmanuel Anning.

Net als Truideman, verloor ook Anning meerdere familieleden door de Bijlmerramp, waarbij een vliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al neerstortte op de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg en 39 doden aan de grond maakte.

Na het muzikaal eerbetoon viel Tan even stil toen hij zich tot Truideman richtte. “Ik wil nog tegen u zeggen, mevrouw Truideman: ik weet hoe moeilijk u het vond om hier te komen praten, en ik wil u bedanken, want ik weet hoeveel verdriet er was in de Bijlmer in die tijd. Ik hoop dat u de kracht blijft vinden die u uitstraalt. Dat geeft mij ook kracht, dankuwel.

RTL Late Night trok gisteren 510.000 kijkers (14 procent).

Het emotionele moment kunt u terugzien op de website van RTL:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen