Flop of niet, alle honderd De Spa’s komen op Net5

Het is een buitengewoon spannende dag voor Net5. De zender lanceert vanavond een nieuw genre in ons land: de late night soap. Het gaat om De Spa, de nieuwe maandag-tot-en-met-donderdag-serie met Annette Barlo. Drama is duur en dus komt het project niet weg met de zo’n 100.000 kijkers die de zender nu om half elf ’s avonds trekt. Zenderbaas Annelies Sitvast: “Hoe het ook scoort. Je moet zoiets de tijd geven: je moet bij mensen een nieuwe kijkgewoonte kunnen creëren.

Sitvast waagt zich niet aan een kijkcijfervoorspelling, maar ze verzekert het AD dat álle honderd opgenomen afleveringen worden uitgezonden. Dat betekent 25 uitzendweken De Spa, oftewel bijna zes maanden.

Is dit geen groot risico voor zo’n kleine zender? “Ja, want een late night soap is iets nieuws in Nederland.

Toch gaat ze er vol voor. “Het wordt tijd dat we ons echt gaan onderscheiden. En in tv-land wordt de late avond nu gedomineerd door nieuws en actualiteiten. De kijker kan bij De Spa lekker ontspannen, wegdromen en dan naar bed.

De regisseur is Will Koopman, ook de vrouw achter Gooische Vrouwen en Divorce. Zij zegt, ook in het AD: “Ik keek altijd in bed naar As The World Turns. Toen die Amerikaanse soap stopte, voelde ik een ongelooflijke leegte. De Spa moet dezelfde verslaving worden. Hopelijk gaat de vrouw weer terug naar Net 5. Het moet.

De Spa is vanavond om 22.30 uur te zien op Net5.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen