Hélène Hendriks schaamt zich voor vingertopje

FOX-ster Hélène Hendriks schaamt zich er nog altijd voor dat ze een vingertopje mist. Dat vertelt de presentatrice in De Telegraaf. Hendriks carrière als hockeyster eindigde toen ze tijdens een wedstrijd de bal op haar hand kreeg, waardoor ze het topje van haar pink verloor. Haar ploegmaten vonden het vingerkootje uiteindelijk, maar toen was het al te laat om deze weer operatief aan de pink te zetten. Heeft ze die bewaard als offer voor een glansrijke tv-carrière? “Hahaha, nee.

De voormalig sportster is er niet trots op. “Ik schaam me er een beetje voor dat het niet meer aan mijn hand zit. Zal nooit een microfoon zo vastpakken dat je die pink kunt zien.”

Het verdriet over haar pink kwam pas later. “Toen het gebeurde, met die hand, was ik eigenlijk maar met één ding bezig: wanneer sta ik weer op het veld? In het ziekenhuis zei ik: ‘Kan het even snel worden gedaan, dan kan ik de tweede helft nog meedoen?’ Zat me op te winden over het feit dat het zolang duurde.”

Hendriks wilde alleen maar verder hockeyen. “Specialisten stonden om me heen te overleggen hoe ze de schade aan die pink zoveel mogelijk konden konden beperken en ik dacht: als ze opschieten, kan ik zo nog even het veld in.”

Het veld ging ze niet meer in. “Vervolgens ging ik plat, werd de volgende morgen wakker in een ziekenhuisbed. Ja, toen was de wedstrijd echt voorbij.

Via de NOS kwam ze uiteindelijk terecht bij FOX en nu ook RTL. “Door dat pinkverhaal kwam ik in contact met Joep Schreuder van NOS Studio Sport, die vroeg of ik samen met mijn vriendin Linda iets wilde gaan doen voor NAC TV. Dat wilde ik wel.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen