Gerschtanowitz: ‘Leuk dat SBS kiest voor echtpaar’

Winston en Renate Gerschtanowitz vinden het heel leuk dat SBS 6 het aandurft om hen als echtpaar op een grote zaterdagavondshow te zetten. Dat vertellen ze vandaag in De Telegraaf. Zaterdag begint SBS 6 met Circus Gerschtanowitz, waarbij híj op het podium staat en zíj backstage presenteert. “Er zijn natuurlijk niet heel veel echtparen in Nederland die je op deze manier samen kan inzetten. Ik vind het handig van SBS6 om dat in ons geval te doen, want het is uniek“, zegt Renate.

SBS 6 heeft op deze manier iets onderscheidends in handen, vindt ze. “Het maakt het programma net even anders in die zin dat mensen weten dat wij een getrouwd stel zijn. Dan kun je toch wat anders op elkaar reageren. Daarom draagt het programma ook onze achternaam.”

De presentatie is niet gelijkwaardig verdeeld: Winston heeft de prominente rol. Ze staan niet naast elkaar te presenteren. Hij: Dat is alleen aan het begin en eind. Renate staat voornamelijk backstage, ze introduceert de kandidaten.”

Zij: “Vervolgens laten zij hun kunsten zien bij Winston. Ik heb een wat lossere rol, kan alle kanten op, geintjes uithalen en mooie verhalen ophalen, want die zijn er natuurlijk ook.

Het Telegraaf-interview met de Gerschtanowitzen kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen