Jan Slagter: ‘Lineair tv-kijken is anno 2017 heel erg in’

Jan Slagter heeft het idee dat lineair televisiekijken anno 2017 helemaal in is. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Slagter doet zijn uitspraken naar aanleiding van de megacijfers voor de Heel Holland Bakt-finale, waar zondag 3,4 miljoen mensen naar keken. “De finale van Heel Holland Bakt trok 3,4 miljoen kijkers. Dat is fantastisch. Toen we begonnen met dit programma in de zomer hadden we 800.000 kijkers. Het lineair kijken is gewoon hartstikke in“, geeft hij aan.

De baas van Omroep MAX gaat niet mee met de doemdenkers. “Iedereen die maar over ons heen buitelt en roept over Netflix en weet ik veel wat: natuurlijk moeten we er rekening mee houden. Maar als ik kijk naar Boer Zoekt Vrouw en Wie is de Mol: naar dit soort evenementen kijkt het hele gezin. Het is het bewijs dat we lineair kijken echt heel serieus moeten nemen.”

MAX doet oude tv-tijden herleven, aldus Slagter. “Nu komen de kinderen opeens weer naar beneden van: ‘We gaan Heel Holland Bakt kijken.‘”

Shows waarbij kandidaten afvallen willen mensen graag live zien, omdat spoilers na de uitzending op de loer liggen. “Een voetbalwedstrijd kijk je ook niet terug. Al hadden we vorige week toch 300.000 mensen die terugkeken naar de aflevering gedurende de week.”

Er zullen er ook nu een paar honderdduizend bij komen, dus het zal uiteindelijk uitkomen op zo’n 3,7 of 3,8 miljoen kijkers. Dat is fantastisch.”

Foto: KRO-NCRV

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Welk trio ziet u graag meedoen aan de knikkershow Marble Mania?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in januari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen