Eva Jinek vond confrontatie met Tweebeeke lastig

Eva Jinek vond het erg lastig om in 2010 alsnog in Nieuwsuur plaats te nemen, maar dan als nieuwspresentatrice aan de zijde van anchor Mariëlle Tweebeeke. Dat vertelt ze in gesprek met VICE. Eigenlijk was Jinek de beoogde presentatrice van Nieuwsuur, maar op het laatste moment ging die carrièremove niet door omdat de NOS het onverenigbaar vond met haar relatie met Bram Moszkowicz. “Ik zou de jongste presentator ooit zijn, denk ik. Ik was toen 31“, vertelt ze. 

Moszkowicz had veel omstreden cliënten, zoals Geert Wilders. “Hun argument was dat ik niet objectief over die onderwerpen kon berichten, als presentator. Ik zou geen onafhankelijke journalist meer zijn. Maar dat vond ik absoluut niet terecht. Nu nog steeds niet.”

Gelukkig voor Jinek kon ze wel Journaallezeres blijven. “Maar die periode was zo vreselijk. Ik moest telkens als journaallezer aanschuiven bij Nieuwsuur om het nieuws te presenteren. En dan werd ik de hele tijd geconfronteerd met de andere presentator die op mijn plek zat“, zegt ze, wijzend op haar ‘vervanger’ Mariëlle Tweebeeke.

Dat was echt een heel moeilijke tijd. Ik heb nauwelijks geslapen. Ik dacht: gaat dit ooit nog goedkomen? Is dit het einde van mijn carrière?

Inmiddels weten we beter: Jinek is de talkshowkoningin van Nederland geworden. “Ik ben alleen maar dankbaar voor dat ontslag, want nu heb ik een eigen talkshow.”

Het interview, waarin Jinek verder onthult dat ze nog steeds een Hotmail-adres gebruikt en ze gek is op het ‘ranzige’ The Daily Mail, kunt u hier lezen.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen