Jeroen Pauw vreest voor catastrofe op DWDD-slot

Jeroen Pauw denkt dat NPO 1 het nog knap lastig gaat krijgen met het vinden van een geschikt programma voor het DWDD-slot. Dat zegt hij in Het Parool. Vooruitlopend op zijn salariskorting gaat Matthijs van Nieuwkerk met ingang van 2018 nog maar zes maanden per jaar De Wereld Draait Door maken en voor de overige zes maanden wordt nu een nieuwe formule gezocht. Pauw heeft een hard hoofd in deze vierde dagelijkse talkshow van NPO 1. “Ik heb daar veel twijfels bij.”

Na Jinek, Pauw en De Wereld Draait Door moet er nu weer iets nieuws worden gevonden, maar Pauw vreest dat een nieuwe formule altijd in de schaduw van DWDD zal blijven staan. “DWDD heeft niet alleen een van de beste presentatoren van Nederland, het is een ijzersterke formule en heeft een fantastische redactie. Dag in, dag uit wordt een groot publiek bereikt.”

En zelfs een programma als DWDD scoort op mooie dagen altijd wat minder. “Op het moment dat het zomertijd wordt, scoort het nog steeds goed, maar loopt het iets terug. Als het langer licht is, zijn mensen veel moeilijker om 19.00 uur naar de tv te lokken.”

Juist in dat enorm lastige slot moet een nieuw praatprogramma komen dat, terecht of onterecht, altijd vergeleken gaat worden met DWDD. Het kan leiden tot bijzondere tv-ongelukken, zeg maar“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: BNNVARA, Johannes Dolislager

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen