Beste Zangers, Robinson en Lubach strijden om Ring

Beste Zangers, Expeditie Robinson en Zondag met Lubach zijn dit jaar de drie programma’s die strijden om de Gouden Televizier-Ring. Het gaat om titels van respectievelijk Avrotros, RTL 5 en VPRO. Dat heeft de organisatie laten weten. Televizier vindt het een opvallende top drie. “Het is een gevarieerd rijtje waarin opvalt dat Beste zangers en Expeditie Robinson de laatbloeiers zijn. Beste Zangers bestaat sinds 2009 maar wordt nu pas volledig omarmd door het publiek“, aldus het blad.

Het RTL 5-programma Expeditie Robinson is zelfs al sinds 2000 op televisie. “Dat programma werd in 2015 al eens genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Toen bleek Wie is de Mol? te sterk, maar Expeditie Robinson is niet klein te krijgen.

De satirische nieuwsshow Zondag met Lubach doet volgens Televizier ‘bijna het onmogelijke’. “Precaire en ingewikkelde onderwerpen op luchtige en grappige wijze voor het voetlicht brengen. En dan hebben we het nog niet eens over de twee video’s die wereldwijd viral gingen. Ongekend knap.”

Opvallend is dat alle drie de genomineerden zijn verzekerd van een sterke fanbase, zegt Televizier-hoofdredacteur Jeroen de Goeij: “Als moderne tv-maker is het zaak echt connectie te maken met het publiek. Op de eerste plaats op tv, daarnaast op alle digitale platformen die tegenwoordig voorhanden zijn. Het medialandschap is voorgoed veranderd. De drie finalisten laten ieder op hun eigen manier zien dat je daarin zeer succesvol kunt zijn.

Op 12 oktober wordt de Gouden Televizier-Ring 2017 uitgereikt op het Gouden Televizier-Ring Gala in AFAS Live. Dan worden ook de Zilveren Televizier-Sterren man en vrouw, de Talent Award en de Gouden Stuiver uitgereikt.

Alle nominaties op een rij:

Gouden Televizier-Ring

 • Beste Zangers
 • Expeditie Robinson
 • Zondag Met Lubach

Zilveren Televizier-Ster Man

 • Arjen Lubach
 • Beau van Erven Dorens
 • Wilred Genee

Zilveren Televizier-Ster Vrouw

 • Eva Jinek
 • Floortje Dessing
 • Geraldine Kemper

Televizier Talent Award

 • Anna Nooshin
 • Marieke Elsinga
 • Özcan Akyol

Zilveren Televizier-Ster Acteur

 • Erik de Vogel
 • Jeroen van Koningsbrugge
 • Thom Hoffman

Zilveren Televizier-Ster Actrice

 • Angela Schijf
 • Elise Schaap
 • Isa Hoes

Gouden Stuiver

 • Bommetje XXL
 • Brugklas
 • Hallo Ik heb Kanker

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen