Alleen presentatrices van NPO maken kans op Ster

Alleen presentatrices van de NPO maken dit jaar kans op de Zilveren Televizier-Ster voor beste tv-presentatrice. Voor de derde keer in de geschiedenis, en voor het eerst sinds 2006, zijn er geen vrouwen van RTL en SBS in de race. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten. De drie genomineerden zijn Eva Jinek, Floortje Dessing en Geraldine Kemper. De grootste kanshebber lijkt KRO-NCRV-ster Jinek, die dit jaar definitief is doorgebroken als dé latenight-ster van ons land.

Dessing van BNNVARA wordt nog altijd veelgeprezen om haar succesvolle programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. De nominatie van haar omroepcollega Geraldine Kemper is vermoedelijk veroorzaakt door een actief stemmende fanbase.

Het is behoorlijk opvallend dat er geen enkele commerciële tv-vrouw kansmaakt op de prijs. De afgelopen drie jaar ging RTL 4-ster Chantal Janzen met de prijs naar huis, het jaar daarvoor won Linda de Mol, ook van RTL 4. Van de zeventien keer dat de prijs is uitgereikt, ging die tien keer naar een commerciële tv-vrouw.

Sinds vorig jaar worden er ook Sterren uitgereikt aan tv-acteurs en tv-actrices. Voor de prijs voor tv-actrices zijn dit jaar Angela SchijfElise Schaap en Isa Hoes genomineerd.

Vanmiddag maakt het platform van Chantal Janzen de genomineerden voor de Televizier Talent Award bekend, morgenavond volgen in RTL Boulevard de genomineerden voor de mannelijke Sterren en donderdagochtend maakt Televizier.nl de drie genomineerden voor de belangrijkste prijs bekend: de Ring.

Foto: Pim van Boesschoten/KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen