Rick Nieman in de zenuwen door Hillary Clinton

Rick Nieman zat in 2009 flink in de zenuwen toen hij Hillary Clinton mocht interviewen voor RTL 4. Haar komst bleef maar worden uitgesteld, terwijl de deadline naderde. Dat vertelde hij vrijdag in Tijd voor MAX. Nieman had een mooi uitzendtijdstip geregeld voor het interview met de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, maar op een gegeven moment vreesde hij dat hij met lege handen kwam te staan. Clinton kwam namelijk maar niet opdagen op de interviewlocatie.

Het was zenuwslopend, aldus Nieman. “Het was heel bijzonder. Ik had geregeld dat we het interview gingen doen. Dat lukte na veel vijven en zessen. Met RTL 4 was afgesproken dat we ’s avonds om half tien een half uur zouden inruimen voor dat interview.”

Het interview zou plaatsvinden in het Kurhaus in Scheveningen. “Ik geloof dat we om 16.00 uur hadden afgesproken met haar, maar ze zat bij een grote internationale conferentie, dus het werd 16.15 uur, 16.30 uur, 17.00 uur, 17.15 uur, 17.30 uur… Ik dacht: ze moet nu wel gaan komen.”

Uiteindelijk kwam Clinton. “Ze kwam en ik vond haar fantastisch. Er wordt vaak gezegd dat ze kil en afstandelijk is, maar in die twintig minuten heb ik dat niet meegekregen.”

Ik vond haar heel slim, intelligent, sociaal en oprecht geïnteresseerd. Ik vond het een mooi interview.”

Lees ook: Rick Nieman interviewt Hillary Clinton op late avond RTL 4 (2009)

Foto: Omroep WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen