Half miljoen kijkers voor eerste weekend-Boulevard

Geplaatst op Sun 10 Sep 2017 om 8:35

De allereerste weekend-Boulevard trok zaterdagavond 489.000 kijkers (13 procent) naar RTL 4. Daarmee pakte het live-programma zilver in het half-zeven-slot; alleen EenVandaag was met 905.000 kijkers (27 procent) meer in trek. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De doordeweekse RTL Boulevard trok deze week gemiddeld 747.000 kijkers (20 procent). De weekend-Boulevard zit daar een stuk onder, maar de kijker moet de weekendeditie dan ook nog wel ontdekken.

RTL Boulevard vervangt op zaterdagavond de gebruikelijke woonprogramma’s die in het weekend te zien zijn. RTL Woonmagazine trok vorige week op hetzelfde tijdstip 439.000 kijkers.

Het is een positief gegeven dat RTL 4 nu ook in het weekend urgentere televisie uitzendt in de vooravond, al blijft het wat jammer dat het RTL Boulevard van nu zo’n grote egotripper-show is geworden.

De eerste weekendeditie van RTL Boulevard werd gepresenteerd door Miljuschka Witzenhausen, die nog flink moest wennen aan haar nieuwe rol, en het tv-talent Frank Dane, die door veel kijkers beter gepruimd wordt dan Luuk Ikink.

De weekend-Boulevard zal afwisselend worden gepresenteerd door Witzenhausen, Bridget Maasland en Nicolette Kluijver. Of Dane elk weekend te zien zal zijn in de rol van Luuk Ikink is nog onduidelijk.

SBS 6 trok tegenover RTL Boulevard 389.000 kijkers (10 procent) met Lachen Om Home Video’s.

Foto: RTL Boulevard
21 Reacties op “Half miljoen kijkers voor eerste weekend-Boulevard”


 1. Anouk Smullers

  Vorige week was een herhaling te zien van Rtl woonmagazine. Normaal scoort een nieuwe aflevering tussen 700.000 kijkers dus het is een lichte flop.

 2. PA-V-H

  De salariskosten zijn hoger dan het aantal kijkers.

 3. Zonder Naam

  Deze eerste weekend-Boulevard zat vol herkauwde onderwerpen van verleden week + wezenloze opvulling. En Miljushka kwam maar stroef over voor iemand die al sinds midden jaren 00 op tv is (ook in live-programma’s, zoals die op TMF).

 4. frans

  Kluivert en Maasland dan kun je het wel vergeten

 5. Gtr

  Ik vond het leuk! Al is het gewoon net zo als doordeweeks

 6. Kaaskijker

  Er moet een reden zijn dit te doen want het was geen wens van de kijkers. Een programma mislukt? Zit RTL Nederland krap bij kas?

 7. west

  @kaaskijker , ze staan onder curatele !!!

 8. rtlfan

  leuk met Kluijver

 9. west

  Het gaat heel beroerd met RTL Nederland . en daar moeten we niet blij om zijn
  er staan banen op het spel!!!
  Je moet niet raar staan te kijken als er volgend jaar RTL zenders gaan verdwijnen! Alles wijst er op dat een ingegrepen gaat worden, en iedereen bij RTL NEDERLAND is bang , en de sfeer is ook niet goed!Zou de grootser klap in de geschiedenis zijn ,na het verdwijnen van Veronica in 1974 in het radio en tv landschap !

 10. Danny Visser

  Beetje een overkill van Boulevard. Hou het gewoon bij 1x per avond en niet in het weekend. Die Late show is ook zo’n onzin en vol herhalingen van de vroege editie.
  RTL is helemaal de weg kwijt en zakt steeds verder het putje in.

 11. frans

  Hoeveel bn..ers kunnen er in één putje?

  Is al bekend hoeveel geld de bn..ers gestort hebben voor St Maarten het komt tenslotte wel heel dicht bij.

 12. Zonder Naam

  @west – Hoe weet je dingen als ‘ze staan onder curatele’? Heb je familie/vrienden/kennissen die bij RTL werken?

 13. west

  IK ZEG ALTIJD… Als je iemand kent, dan ben je geen vreemde!

 14. Kabelsjouwer

  het roddelt door in het weekend met dezelfde wannabees die zich goed genoeg vinden om achter een verlichte desc over anderen gossip vertellen, goh, veel beter hoor in het weekend, nou nou

 15. Kijkers zonder soc. Norm

  Wat zo geweldig aan rtl is dat zij de domme kijker zonder enig sociaal besef altijd weten te vinden. De droevige kijker die niet wil nadenken inhoudelijk nergens om geeft weet rtl feilloos te vinden.

  Dat is knap maar gelijktijdig ook het einde van de b agger zender van de grote graaiers.

 16. Anonymouse

  Kortom : Slechts 100K meer kijkers dan home video’s. Hahahahaha

 17. oliebol

  slechte regie……

 18. Bart

  Ging Miljouschka daar net even 2x achter elkaar onderuit. Eerst vond ze iets van i.v.f. behandelingen. Toen frank en Peter haar mening vroegen stond ze met een mond vol tanden. Ze wilde intressant uit de hoek komen maar had geen tegen vragen verwacht. Ineens had ze geen mening meer. Daarna een filmpje van Jim Carry die een verslaggever van een fashionweek in de maling nam. Peter, Frank en Ronald konden er wel om lachen. Miljouschka zei “als ik dat meisje was zou ik me geen raad weten” Ha Ha Miljouschka je slaat de spijker op zijn kop! Overal waar je komt draai je je reet er in over allerlei flut onderwerpen. Je probeert heel interessant over te komen als het over deze onderwerpen gaat. Nu heb je een andere rol en val je door de mand. Wat ontzettend dom! RTL (Erland) hou hier mee op en verlos ons van Miljouschka!! En meer van dit soort mensen!! Laat RTL Boulevard gewoon presenteren door Frank Dane in het weekend.

 19. Cees

  @Bart; mee eens.
  Ze ging af als een gieter.

 20. Marly van der Velden Lover

  herhaling van herhaling, hebben we allemaal al gezien uit de doordeweekse boulevard wat in het weekend ook komt

 21. Bob2.0

  Weer die, de Vries en Molendijk erbij pfffff

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.