‘BNNVARA test Willemijn voor DWDD-vervanger’

BNNVARA test Willemijn Veenhoven, presentatrice van De Nieuws BV op NPO Radio 1, voor de nieuwe NPO 1-talkshow op het tijdslot van De Wereld Draait Door. Dat vermoedt RTL-nieuwslezer Jan de Hoop op basis van een mailing om tv-opnames bij te wonen, zegt hij op Twitter. BNNVARA zoekt publiek voor een proefopname met Veenhoven in de studio van De Wereld Draait Door, aankomende zaterdag. ’Kom naar het potentiële nieuwe BNNVARA-programma’, luidt de oproep. 

Het gaat om een ‘complete televisieuitzending met actuele gasten, spraakmakende, maar ook vrolijke onderwerpen en veel muziek’. “BNNVARA is voortdurend bezig met het ondersteunen, stimuleren en helpen doorgroeien van haar radio- en televisietalenten”, is in de oproep te lezen. “Zo maakt BNNVARA bijvoorbeeld regelmatig proefopnamen waarin radiopresentatoren ervaring kunnen opdoen in het maken van televisieprogramma’s. Wil jij Willemijn zien presenteren in de studio van DWDD?

Als BNNVARA gevraagd wordt of het inderdaad om een proefopname voor de nieuwe DWDD-vervanger gaat, antwoordt de omroep: “Wij gaan inhoudelijk nooit in op vragen over pilots.

Het is wel opvallend dat de proefopname juist in de DWDD-studio plaatsvindt. “We doen meer screentests en pilots in verschillende studio’s. Soms in Hilversum, soms in Amsterdam, soms in de DWDD-studio en soms in de Pauw-studio. Dit om talenten van ons de kans te geven zich verder te ontwikkelen en nieuwe dingen uit te proberen.

Matthijs van Nieuwkerk heeft, vooruitlopend op zijn aanstaande salariskorting, aangegeven dat hij De Wereld Draait Door met ingang van 2018 alleen nog in de herfst en winter wil presenteren. NPO 1 is daarom op zoek naar een nieuwe talkshow voor de overige zes maanden.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen