Jeroen Snel had koningsinterview anders gedaan

Jeroen Snel had het tv-interview dat Wilfried de Jong in april had met koning Willem-Alexander zelf anders gedaan. Dat heeft hij gezegd in de WNL-show ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Snel heeft destijds vooral met een kritisch oog naar de setting van het interview gekeken. “Ik had heel veel anders gedaan. Niet dat ik het per se beter had gedaan, maar ik vond de setting niet prettig, ik vond het shot niet mooi – te plat op een boekenkast“, zegt de presentator van Blauw Bloed.

Zelf had Snel er een dynamischer interview van gemaakt. “Ik had hem het liefst uit die kamer gehaald en naar plekken meegenomen. Dat kan misschien niet, dat hebben zij misschien ook wel geprobeerd, maar naar een plek waar hij meer tot leven kwam.”

De koning gaf zichzelf wel, vindt Snel. “Hij wist dat het een interview over hemzelf was en wat moest geven. Dat heeft hij ook gedaan, maar ik had de locatie en de setting anders ingevuld. Ik vond dat Wilfried het verder prima deed. Hij had ook het vertrouwen van de koning en er was een klik. Dat is knap.”

Wat had hij gevraagd wat De Jong niet heeft gevraagd? “Ik had hem gevraagd wat hij het moeilijkst vindt van zijn koningschap, maar dat is ook wel aan de orde gekomen. Of: ‘Wat vindt u van de pers?’ Die vraag is niet gesteld. Vroeger haatte hij de pers. Die verhouding is nu wel meer verbeterd. Het is meer eigen interesse hoe hij daar nu in staat.”

Zelf hoopt Snel nog altijd op een interview met prinses Beatrix. “Ik zou heel graag Beatrix interviewen. Ik zou echt willen vragen wat ze het allermoeilijkste vond in al die jaren dat ze koningin was. Een interview met Beatrix is een groot verlangen, maar het zal niet gebeuren. Ik heb hen wel gepolst, maar dan krijg je gewoon te horen: ‘Geen kans.’ Dan doe je niet nog eens een verzoek.

Foto: EO/Willem-Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen