Jeroen Snel had koningsinterview anders gedaan

Geplaatst op Sun 17 Sep 2017 om 10:30

Jeroen Snel had het tv-interview dat Wilfried de Jong in april had met koning Willem-Alexander zelf anders gedaan. Dat heeft hij gezegd in de WNL-show ‘t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Snel heeft destijds vooral met een kritisch oog naar de setting van het interview gekeken. “Ik had heel veel anders gedaan. Niet dat ik het per se beter had gedaan, maar ik vond de setting niet prettig, ik vond het shot niet mooi – te plat op een boekenkast“, zegt de presentator van Blauw Bloed.

Zelf had Snel er een dynamischer interview van gemaakt. “Ik had hem het liefst uit die kamer gehaald en naar plekken meegenomen. Dat kan misschien niet, dat hebben zij misschien ook wel geprobeerd, maar naar een plek waar hij meer tot leven kwam.”

De koning gaf zichzelf wel, vindt Snel. “Hij wist dat het een interview over hemzelf was en wat moest geven. Dat heeft hij ook gedaan, maar ik had de locatie en de setting anders ingevuld. Ik vond dat Wilfried het verder prima deed. Hij had ook het vertrouwen van de koning en er was een klik. Dat is knap.”

Wat had hij gevraagd wat De Jong niet heeft gevraagd? “Ik had hem gevraagd wat hij het moeilijkst vindt van zijn koningschap, maar dat is ook wel aan de orde gekomen. Of: ‘Wat vindt u van de pers?’ Die vraag is niet gesteld. Vroeger haatte hij de pers. Die verhouding is nu wel meer verbeterd. Het is meer eigen interesse hoe hij daar nu in staat.”

Zelf hoopt Snel nog altijd op een interview met prinses Beatrix. “Ik zou heel graag Beatrix interviewen. Ik zou echt willen vragen wat ze het allermoeilijkste vond in al die jaren dat ze koningin was. Een interview met Beatrix is een groot verlangen, maar het zal niet gebeuren. Ik heb hen wel gepolst, maar dan krijg je gewoon te horen: ‘Geen kans.’ Dan doe je niet nog eens een verzoek.

Foto: EO/Willem-Jan de Bruin
19 Reacties op “Jeroen Snel had koningsinterview anders gedaan”


 1. frans

  Zo..dan weten wij dat ook weer
  Is al bekend wat Wendy ervan vindt?

  Trouwens hoelang is dat interview al geleden

 2. Stefan

  Jeroen Snel is een Nare narcist en lelijkerd. Hoop dat deze achterbakse nicht die niks kan snel van het beeld gehaald kan worden.

 3. anonymous

  Is hij eigenlijk al uit de kast?
  Of mag dat niet bij de EO

 4. critikast

  Wie is Jeroen Snel dan wel dat hij een van de beste interviewers van ons land durft te bekritiseren? In zijn eigen programma moet de eerste kritische vraag nog gesteld worden. Als Snel het koningspaar een keer een vraag mag stellen , komt hij met trillende stem en bibberende microfoon niet verder als “wat vond u er van”, “was u verrast door de hartelijke ontvangst hier” etc.
  En natuurlijk is dit hele interview met Snel een gesprek met een jaloerse, gefrustreerde journalist doe o zo graag zou willen, maar genadeloos wordt gepasseerd door uitstekende en sympathieke collega’s als Wilfried de Jong. Koning WA mocht zelf bepalen door wie hij geïnterviewd wilde worden. Dacht u werkelijk dat hij ook maar één seconde aan Snel heeft gedacht ?

 5. ron

  misschien een idee voor John de Mol.
  het interview
  10 BN moeten een interview.
  iedere week een afvaller en na 6 uitzendingen weten we wie het beste is.
  Kijkers en dat is leuk voor John, bellen op en kiezen dan de baste.
  dus John, voor meer info mag je me bellen.

 6. David

  Wie is Jeroen Snel?
  Wilfried zal er vast wakker van liggen. De koning heeft de interviewer zelf uitgekozen.
  Hij heeft daarbij per se niet willen kiezen voor een hielenlikker of slijmjurk zoals ze er bij de EO rondlopen…

 7. Snuifje

  Beste mensen, laat je niet misleiden door de kop boven het artikel en lees nu eens goed wat Jeroen zegt.

 8. Indi

  Iemand nog gehoord dat Jeroen Snel gisteravond in blauw bloed bij het onderwerp Mette Marit (prinses van Noorwegen) heeft haar wachtwoord van instagram dat ze kwijt was teruggevonden terloops mompelde”Ja blond he” een presentator onwaardig zo n opmerking over de prinses.Misschien verstandiger dat Jeroen Snel geen interviews doet trouwens want hij geeft zelf altijd de antwoorden al bij zijn studiogasten

 9. Anonymous

  @Indi

  Heb ik ook gehoord. Vond ik ook nogal een ongepaste opmerking.
  Zoiets zeg je sowieso niet als presentator, of het nu een Prinses is of niet.

 10. PA-V-H

  Wilfried de Jong was helemaal top. Blij dat hij de uitverkorene was boven Jeroen Snel en vele andere.

  Altijd dat natrappen achteraf.

 11. merel

  Kruiperiger?
  Merel

 12. De Leukste Thuis

  Pfff SNEL verder…

 13. Gé BraadsleeII

  Jaloerse schijtnicht

 14. Dis Lecta

  Wilfried was geweldig en een goede chemie tussen de gespekspartners. mosterd na de maaltijd dus.

 15. anoniem

  Blablabla, in dit artilkel word mij niet duidelijk wat dhr. Snel beter kan…

 16. Annoniemus

  Was een hypocriet ventje is dat toch , hij verdiend een muilpeer !!

 17. Marianne Muilpeer

  Annoniemus
  Mon 18 Sep 2017 om 6:50

  En jij ‘n cursus Nederlands. Met je: verdienD.

 18. klara

  Wilfried heeft het fantastisch gedaan ,hij mag niet in zijn schaduw staan die man heeft geen enkele kwaliteit !!!!!! Ik begrijp niet dat die man nog op de TV is.

 19. Richard

  Bij Jeroen Snel is alles slaapverwekkend degelijk, truttig en saai. De charme en humor van De Jong is hem volkomen vreemd. Daarom werd niet hij maar De Jong gevraagd. WA had geen zin in zo’n saaie gast. Dan was het een veredelde aflevering van Blauw bloed geworden namelijk, en daar is geen reet aan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.