Ivo Niehe wil kijkcijfers Kalverengala vervijfvoudigen

Geplaatst op vr 29 sep 2017 om 12:41

Het Gouden Kalverengala, het slot van het Nederlands Filmfestival, trok de afgelopen jaren minder en minder kijkers naar de NPO. Waren het er in 2012 nog 593.000, vorig jaar waren het er 212.000. Vanavond wordt het prijzenfestijn onder de vlag van Ivo Niehe’s TV Show uitgezonden, direct na het veel bekeken Flikken Rotterdam. De presentator gaat dan ook voor een vervijfvoudiging van de kijkcijfers. “Ik hoop op een miljoen kijkers. Dan ben ik tevreden“, zegt de tv-legende in het AD.

Zelf keek Niehe de afgelopen jaren ook niet naar het gala. “Nee, ik was er nooit op gespitst. De Nederlandse film behoorde niet tot mijn wereld. Dergelijke lange parades van onbekende winnaars zijn bovendien niet bepaald een publiekstrekker. De belangstelling voor deze shows loopt enorm terug. De uitreiking van de Emmy’s scoorde dit jaar in Amerika de slechtste kijkcijfers aller tijden.

Hoe maakt Niehe het draaglijk? Door niet álle uitreikingen uit te zenden. “We gaan beslist niet alle prijzen uitzenden. In het programma gaan we drie keer live schakelen naar de Schouwburg in Utrecht voor de Kalveren in de categorieën Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Film. De rest van de uitzending bestaat uit eerder opgenomen interviews.

Mocht de uitzending van vanavond aanslaan, dan staat Niehe ervoor open om dit te herhalen in de komende jaren.

Het AD-interview met Ivo Niehe kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros/Roy Beusker
6 Reacties op “Ivo Niehe wil kijkcijfers Kalverengala vervijfvoudigen”


 1. Pietje

  ” Zegt de TV legende in het AD ” Ha, Ha Ivo wordt oud en is onderhand verleden tijd en volgens het woordenboek betekent legende :…. historisch verhaal, dat vaak niet op historische werkelijkheid berustte, maar meer op de volks overlevering….

  En voor Ivo gaat dat zeker op….

 2. Ray

  Dus drie uitreikingen plus interviews/navelstaarderij met waarschijnlijk grotendeels onbekende mensen? Dat miljoen kijkers gaat lastig worden…

 3. HansrZ

  TV legende? Volgens mij heeft die zelfverheerlijker dit artikel zelf geschreven.

 4. Mark

  Hooguit 600.000.

 5. valerie

  Veel succes Ivo maar ik kijk niet, interesseert me namelijk geen ene moer.

 6. Vincent

  Ivo leeft nog in de veronderstelling dat mensen voor hem de tv aanzetten. Hij heeft schijnbaar niks geleerd van zijn uitstapje naar Talpa. De TV Show kijken mensen om binnen te kijken bij anderen, niet vanwege de interviewer. Zie ook Van der Vorst Ziet Sterren, wat gewoon hetzelfde programma is en waar mensen ook niet naartoe zappen omdat ze Peter van der Vorst zo leuk vinden. Hij heeft een lead in van z’n 1,1 miljoen kijkers door Flikken R’dam, zouden die allemaal blijven hangen? We gaan het zien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.