Ivo Niehe wil kijkcijfers Kalverengala vervijfvoudigen

Het Gouden Kalverengala, het slot van het Nederlands Filmfestival, trok de afgelopen jaren minder en minder kijkers naar de NPO. Waren het er in 2012 nog 593.000, vorig jaar waren het er 212.000. Vanavond wordt het prijzenfestijn onder de vlag van Ivo Niehe’s TV Show uitgezonden, direct na het veel bekeken Flikken Rotterdam. De presentator gaat dan ook voor een vervijfvoudiging van de kijkcijfers. “Ik hoop op een miljoen kijkers. Dan ben ik tevreden“, zegt de tv-legende in het AD.

Zelf keek Niehe de afgelopen jaren ook niet naar het gala. “Nee, ik was er nooit op gespitst. De Nederlandse film behoorde niet tot mijn wereld. Dergelijke lange parades van onbekende winnaars zijn bovendien niet bepaald een publiekstrekker. De belangstelling voor deze shows loopt enorm terug. De uitreiking van de Emmy’s scoorde dit jaar in Amerika de slechtste kijkcijfers aller tijden.

Hoe maakt Niehe het draaglijk? Door niet álle uitreikingen uit te zenden. “We gaan beslist niet alle prijzen uitzenden. In het programma gaan we drie keer live schakelen naar de Schouwburg in Utrecht voor de Kalveren in de categorieën Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Film. De rest van de uitzending bestaat uit eerder opgenomen interviews.

Mocht de uitzending van vanavond aanslaan, dan staat Niehe ervoor open om dit te herhalen in de komende jaren.

Het AD-interview met Ivo Niehe kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros/Roy Beusker

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen