Homohaters schelden tv-presentator Jelte Sondij uit

BNNVARA-gezicht Jelte Sondij, bekend van onder meer Rambam, is dinsdag in Amsterdam lastiggevallen door homohaters. Dat vertelt de presentator op Twitter. Sondij zat samen met zijn Turkse vriend in een tram toen er iets vervelends gebeurde. “Met m’n vriend in de tram, en dat twee types het nodig vinden vlak voor de deuren sluiten je uit te schelden. Laf. Het ging redelijk snel. Ik kwam niet verder dan een middelvinger en toen zaten de deuren al dicht en stonden zij buiten.

Sondij wist even niet wat hij meemaakte. “Het gaat ook snel zoiets natuurlijk, ik had het zelf half door, zo van; versta ik het nou goed?

De presentator wilde verhaal gaan halen bij deze heren, maar dat lukte niet meer. “Nog een paar haltes teruggegaan om te kijken of laffe types het ook in ons gezicht durfden te zeggen, maar niet gevonden. Frustrerend.

Zijn volgers geven aan dat verhaal halen bij idioten niet zo’n goed idee is. “Snap je wel, heel goed zelfs. Toch zit ik er persoonlijk iets anders in. Liever klappen krijgen dan buigen.

Hij is niet zo bang aangelegd. “Ik ben 2 meter en die Ottomaanse warrior van mij sleep je niet zomaar weg.

Hij maakt dit soort incidenten zelden mee. “Echt bijna nooit, drie a vier keer in 15 jaar Amsterdam. We lopen ook gewoon hand in hand in Bos en Lommer. Dacht ook echt; is this real?

Maar goed, na dat gescheld door homofobe (en slecht Nederlands sprekende) types zit er maar één ding op. Extra vaak hand in hand lopen.

Er vindt in Amsterdam steeds meer homodiscriminatie plaats. Vorige week werd een groep Syrische lhbt-vluchtelingen nog lastiggevallen in de Zara op de Nieuwendijk. Een man van Turkse of Marokkaanse afkomst begon het vijftal te bedreigen toen hij ze in het Arabisch liefdevol tegen elkaar hoorde spreken.

We waren slechte moslims, en verdienden de dood omdat we homoseksueel en transgender zijn. Hij riep meerdere keren hard ‘Allahu akbar’ door de winkel”, zegt het slachtoffer in Het Parool.

Zara heeft de bedreigde lhbt-vluchtelingen een winkelverbod van een jaar opgelegd.

Foto: BNNVARA, Wessel de Groot

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen