AD-moslima Hanina Ajarai raakt column kwijt

AD-moslima Hanina Ajarai, die ons land in juli verbaasde door zich harteloos uit te laten over de nationale ramp met MH17, wordt op straat gezet door de krant. Dat bevestigt hoofdredacteur Hans Nijenhuis aan NRC Handelsblad. Haar vertrek heeft volgens Nijenhuis ‘niet alleen’ te maken met haar omstreden MH17-column. De lezers van de krant vinden haar bijdragen niet te pruimen. “We hebben moeten constateren dat er onvoldoende binding was met de lezer“, laat de hoofdredacteur weten.

Nijenhuis vindt het jammer dat Ajarai heeft gefaald als columniste, omdat hij zijn krant wat minder blank wilde maken. “Nederland verkleurt en het is onze taak om onze lezers daarover te informeren. Ik had gehoopt dat dat op deze manier zou werken, maar we hebben het een jaar de kans gegeven.

Over haar opvolger is nog niets bekend. “Maar de opdracht om onze lezers te informeren blijft staan.

Lees ook: Beau, Peter en Olaf maken gehakt van AD-moslima (21 juli)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen