Helpt Willibrord-methode de lineaire tv omhoog?

Het tv-seizoen 2017/2018 is wat lauw begonnen. Alleen NPO 1 komt avond aan avond – donderdagen uitgezonderd – boven de miljoengrens uit op prime time. Loopt de lineaire kijker dan zó hard over naar on demand of valt het aanbod heel erg tegen? Willibrord Frequin denkt dat het laatste zeker meespeelt. Beleefdheden uitwisselen en gezapigheid domineren de tv, klaagde hij vorige week in de Privé. En voor het PowNews legt hij het nóg eens haarfijn uit, maar dan met beeld en geluid.

Frequin vindt de tv van nu slaapverwekkend. Hij lijkt met name te doelen op RTL 4, ooit de zender van groot amusement, maar nu doordeweeks één groot tranendal met bijvoorbeeld de adoptieshow van Natasja Froger en de spreekrechtshow van Angela Groothuizen. Om over Vermoord In Het Buitenland nog maar te zwijgen.

Frequin ziet het graag anders. “Het is een beetje een ingekakt zooitje. Ik vind alles nu heel sloom en heel saai. Overal is hetzelfde te zien. Je hebt hier een programma over koken en een andere zender ook en die zender ook en die zender ook.”

Dan is er een programma Ik Vertrek, en dan vertrekken ze bij de andere zender ook en bij de andere zender ook. Dan gaan ze klussen, bij de andere zender ook en de andere zender ook. Ik word er zo schijtziek van. Het is zo inspiratieloos.”

Ook de actualiteiten-tv van nu is totáál niet spannend meer, vindt Frequin. “De verslaggeving vind ik ook helemaal niets. Het zijn allemaal watjes, allemaal inspiratieloos. Er moet godverdomme veel meer pit in komen.

Als het aan Frequin ligt wordt de peper in de Hilversumse reet gestoken. Zelf ziet hij een tv-comeback ook wel zitten.

Lees ook: Willibrord vindt televisie van nu ongelooflijk saai (vorige week)

Frequin in PowNews:

Foto: PowNews

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen