Frank Masmeijer: ‘Peter R. de Vries is nare vent’

Frank Masmeijer liep weg bij Boulevard, omdat hij Peter R. de Vries een nare vent vindt én omdat een confrontatie met hem onverstandig zou zijn. Dat heeft de oud-tv-ster gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Masmeijer liep donderdag boos weg bij de showrubriek, terwijl hij aan de desk geïnterviewd zou worden. “Ik had bij Boulevard een afspraak om te komen praten over het boek en over de uitzending, maar er werd mij niet verteld dat ik met Peter R. de Vries ging praten.”

Hij heeft een boek uitgebracht en meegewerkt aan een SBS 6-documentaire. Daar wilde hij over komen praten. Een confrontatie met Peter R. de Vries op televisie ziet Masmeijer echter niet zitten. “Daar ben ik helemaal niet van gediend. Gewoon, omdat ik dat niet wil. Ik vind het ten eerste een nare vent en ten tweede is het niet verstandig voor mij om te doen.”

Wellicht rijdt hij zichzelf in de wielen met zo’n confrontatie, zegt de gevallen tv-maker. “Hij kan ook niet met feiten komen, hij komt met vermoedens naar aanleiding van de uitzending en met een gedeeltelijk politiedossier.”

De Vries uitte in de uitzending kritiek op het ‘moreel kompas’ van Masmeijer, dat defect zou zijn. Masmeijer: “Als het over het moreel kompas gaat, dan mag meneer De Vries wel eens in de spiegel kijken, vind ik.”

Friday Move-presentator Wilfred Genee: “Je kunt veel van Peter R. de Vries zeggen, maar volgens mij klopt zijn moreel kompas wel hoor.”

Ook bij The Friday Move hing Masmeijer verder weer een heel warrig verhaal op.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen