Frank Masmeijer: ‘Peter R. de Vries is nare vent’

Geplaatst op Sat 16 Sep 2017 om 10:00

Frank Masmeijer liep weg bij Boulevard, omdat hij Peter R. de Vries een nare vent vindt én omdat een confrontatie met hem onverstandig zou zijn. Dat heeft de oud-tv-ster gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Masmeijer liep donderdag boos weg bij de showrubriek, terwijl hij aan de desk geïnterviewd zou worden. “Ik had bij Boulevard een afspraak om te komen praten over het boek en over de uitzending, maar er werd mij niet verteld dat ik met Peter R. de Vries ging praten.”

Hij heeft een boek uitgebracht en meegewerkt aan een SBS 6-documentaire. Daar wilde hij over komen praten. Een confrontatie met Peter R. de Vries op televisie ziet Masmeijer echter niet zitten. “Daar ben ik helemaal niet van gediend. Gewoon, omdat ik dat niet wil. Ik vind het ten eerste een nare vent en ten tweede is het niet verstandig voor mij om te doen.”

Wellicht rijdt hij zichzelf in de wielen met zo’n confrontatie, zegt de gevallen tv-maker. “Hij kan ook niet met feiten komen, hij komt met vermoedens naar aanleiding van de uitzending en met een gedeeltelijk politiedossier.”

De Vries uitte in de uitzending kritiek op het ‘moreel kompas’ van Masmeijer, dat defect zou zijn. Masmeijer: “Als het over het moreel kompas gaat, dan mag meneer De Vries wel eens in de spiegel kijken, vind ik.”

Friday Move-presentator Wilfred Genee: “Je kunt veel van Peter R. de Vries zeggen, maar volgens mij klopt zijn moreel kompas wel hoor.”

Ook bij The Friday Move hing Masmeijer verder weer een heel warrig verhaal op.

Foto: SBS
10 Reacties op “Frank Masmeijer: ‘Peter R. de Vries is nare vent’”


 1. anonymous

  Ik geloof wel dat het Frank niet verteld is.
  Confrontatie is goed voor de kijkcijfers

 2. Marc E. Putto

  Uiteraard is hem niets verteld, zo werkt TV voor bepaalde personen..dus dat weglopen was prima.

 3. Wollter

  Frank heeft gelijk, De Vries is een nare vent zonder moreel kompas.

 4. Rubicon

  Beter deze man tegen zichzelf in bescherming te nemen. Dit gaat niet goed

 5. Bep

  In dit geval geef ik Frank wel gelijk,”wijsneus” Peter R.met dat drammerige toontje moet je ontwijken.Dat is geen prettige gesprekspartner.

 6. karel

  Heeft de Vries het over een moreel kompas?

  En wat deed dan Petertje met zn afgezakte broek tot op de knieen bij een getrouwde vrouw (“kennis zoals hij zei”!) en per ongeluk de heer des huizes ook thuis kwam ?

  De Vries, een grotere egotripper loopt er op tv niet rond.
  Wel knap dat hij elke programma maker “in zijn zak”heeft.

 7. Dean

  Heb gisteren het eerste deel van die documentaire online teruggekeken. Cameratechnisch was het gewoon amateuristisch, deze cameraman kunnen ze beter ontslaan. Zeeman heeft het charisma van een aardappel, en vraagt niet door, zoals De Vries eerder al aangaf. En als Masmeijer niet schuldig is weet ik het ook niet meer, die legde het er wel heel dik bovenop met zijn gedraai en gelul. Verder maakte het gezin Masmeijer, en dan met name de twee dochters, een erg domme indruk. Waarom vraag je nooit waarom papa zo met geld smeet (Een van de dochters kreeg een eigen badkamer en mocht ook nog even een grote tv boven haar bad hangen) terwijl later word verteld dat zijn horecabedrijven niet zo heel geweldig liepen en hij ook nog een paar zaken failliet had zien gaan. En waarom vraag je in godsnaam nooit of papa echt onschuldig is als hij midden in de nacht van zijn bed word gelicht? Tuurlijk, het is je vader, dus je wil ook gewoon niet dat ie schuldig is, maar ik zou me dat toch wel gaan afvragen. Moet het tweede deel nog kijken maar weet niet of ik daar nog zin in heb. Deze documentaire reeks (als je het zo al mag noemen, het leek meer op een mislukte pilot voor een realityserie) verdiende gewoon niet meer kijkers. Persoonlijk vond ik Peter R. De Vries ook niet altijd geweldig (de laatste jaren erger ik me vooral als ie weer eens ergens aanschuift en hij past naar mijn mening totaal niet bij Boulevard) maar zijn programma had honderd keer meer klasse en professionaliteit dan dit gedrocht.

 8. Annoniemus

  P R d Vries is een akelige rot vent met die neusstem van hem !!

 9. Otto Groeneveld

  Klopt en jij ook.

 10. Flits Bom

  Frank heeft werkelijk alles fout gedaan de laatste tijd.
  Hij kan er in alle opzichten niet schuldiger uitzien.
  Vrees toch dat hij nog even een tijdje mag zitten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.