Chantal Janzen schrok van snelle ‘ja’ Erland Galjaard

De lancering van haar personalityshow &Chantal komt sneller dan verwacht voor Chantal Janzen. Dat vertelt de presentatrice in gesprek met het AD. Dé eigen tv-show van Janzen is vanaf 28 oktober elke zaterdagavond om half tien op RTL 4, direct na de nieuwe Linda de Mol-show Oh Wat Een Jaar. Het wordt echte show-tv. “Dansen op tv, al die show: het kan ontzettend oubollig zijn, maar ook juist leuk. Misschien werkt het voor geen meter, maar ik probeer het liever“, vertelt ze.

Janzen loopt al heel erg lang rond met dit idee. “Maar er was geen plek voor. Niet op de zender, maar ook − door mijn Duitse tv-avontuur − niet in mijn hoofd.”

Ze bleef haar plannen perfectioneren met het team dat ze om zich heen heeft verzameld, waaronder haar vaste eindredacteur Tijs Hartman, met wie ze al een jaar of vijf werkt. “Die vertrouw ik totaal, we zitten helemaal op een lijn.”

Met dat team zat ik wat te pingpongen over het idee en waren we klaar om naar de zender te stappen. Meestal krijg je dan de boodschap: leuk, nog een beetje peper hier en een beetje zout daar en we praten over een tijdje verder. Maar nu zei Erland Galjaard tot onze schrik direct: ga maar maken.

En nu komt die show er dus. Janzen ziet het als een grote uitdaging. “Een formatshow als Dance Dance Dance of Holland’s Got Talent, daar hoef ik alleen maar in te stappen. Dat voelt voor mij als een veredelde vakantiebaan. Dit is helemaal van mij, daar hangt voor mij veel meer vanaf.

Het AD-interview met Chantal Janzen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen