Belgische inzending Eurovisie Songfestival is bekend

Geplaatst op vr 29 sep 2017 om 13:03

Het duurt nog ruim zeven maanden, maar toch hebben de Belgen al hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2018 gekozen. Het gaat om de ‘straffe’ zangeres Laura Groeseneken (27). Dat heeft de publieke tv-zender Eén laten weten. Groeseneken is uitgekozen door de Vlaamse publieke omroep VRT. Ze was gisteren te gast in Van Gils & Gasten. Ze bracht daar een Engelstalige versie van het winnende nummer van vorig jaar, Amar Pelos Dois van Salvador Sobral, te horen.

De zangeres is relatief onbekend. Ze werkt in het dagelijkse leven als visual merchandiser bij Ikea. “Erg blij dat we dit nieuws nu mogen bekendmaken! Wat een enorme kans om naar het Eurovisiesongfestival te mogen gaan voor België. Heel spannend“, zegt ze.

En nu kan de volgende stap beginnen: samen met VRT op zoek gaan naar het juiste nummer en een passende act. Ik kijk al uit naar die samenwerking en naar het uiteindelijke resultaat.

Olivier Goris, netmanager van Eén, is heel enthousiast. “Een en al kippenvel, die stem van Laura! Warmte, bezieling, subtiliteit, en een uitzonderlijke kracht. We volgen Laura al een hele tijd en we zijn super blij dat zij ja gezegd heeft en voor België naar het Eurovisiesongfestival gaat.”

Hij vervolgt: “Laura gaat nu samen met onze muziekcel keihard werken aan het juiste nummer en een topact. We kijk ernaar uit om dit geweldige avontuur met haar mee te maken.

Peter Van de Veire (foto: links) verzorgt ook in 2018 de commentaar vanop het Eurovisiesongfestival voor België. Hij zegt: “Het doet deugd dat het Eurovisiesongfestival opnieuw een echt Song-festival geworden is. Een feest van de muziek en van Europa. Ik ben ontzettend blij dat VRT dit jaar alweer een kandidaat stuurt die kan schitteren op de grootste muziekwedstrijd ter wereld.”

Het optreden van Groeseneken gisterenavond:

Foto: VRT/Bas Bogaerts
4 Reacties op “Belgische inzending Eurovisie Songfestival is bekend”


 1. H.

  Ze hebben alweer gewonnen !

 2. sidonia

  ‘Love for both.’ Toch fijn dat de liefde in België van twee kanten komt

 3. Brian

  Ze hebben daar kennelijk een heel depot vol meiskes met zwoele donkere stemmen. Elk jaar weer een ander.

 4. Glenn

  Ze heeft alvast een geweldige stem!
  https://www.youtube.com/watch?v=6zcjtPItT3g

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.