Astrid Joosten: ‘Mijn redactie mist overtuigingskracht’

Astrid Joosten heeft het idee dat de redactie van haar show Kanniewaarzijn overtuigingskracht mist en heeft daarom besloten om Pierre Bokma zélf te vragen voor deelname aan het programma. Dat heeft de presentatrice gezegd op NPO Radio 2. Bokma debuteerde gisteren als dé nieuwe aanwinst van Kanniewaarzijn, tot groot genoegen van Joosten. Het was haar droomkandidaat. “We moesten een nieuwe acteur bij zoeken, omdat er weleens wisselingen zijn: mensen kunnen niet altijd.

De redactie ging brainstormen over een nieuwe acteur. “Toen zeiden we in de zomer tegen elkaar: ‘Wie zouden we nou het aller-, aller-, allerliefste willen?’ Toen zei ik: ‘Nou, Pierre Bokma.’ En toen zei iedereen: ‘Ja, maar die krijg je natuurlijk niet.’ Toen dacht ik: zo zit ik niet in elkaar, ik ga hem gewoon bellen en dan zien we het wel.”

Het strikken van Bokma is dus geen redactiewerk geweest. “Als iedereen dan om mij heen roept van ‘die doet het niet’ en ‘die doet het nooit’, dan denk ik: dan zit er misschien ook weinig overtuigingskracht bij die mensen. Dan bel ik hem zelf wel en hij heeft gewoon ja gezegd.”

Verder onthulde Joosten in het interview ook dat ze tegenwoordig probeert om een paar dagen in de week geen alcohol meer drinkt. Ze voelt zich ’s ochtends fitter als ze ’s avonds niet gedronken heeft.

Foto: Annemieke van der Togt/BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen