Angela Schijf wil niet in Ik Hou Van Holland

Angela Schijf doet niet graag mee aan BN’er-programma’s als Ik Hou Van Holland en Wie is de Mol, omdat ze zich daar niet comfortabel bij voelt. Dat vertelt de actrice in gesprek met het AD. Schijf profileert zich niet zo graag als een bekende Nederlander. “Daar ben ik helemaal niet gevat genoeg voor, ik zou geen deuk in een pakje boter slaan. En ik word er ook niet gelukkig van. Als ik naar een première in Amsterdam moet, kost mij dat een hele dag en vaak ook nog de ochtend erna.”

Die tijd gaat vooral in het woon-werkverkeer zitten. “Ik woon in Antwerpen, heb drie dochters met zesduizend hobby’s en ben druk met mijn werk.

Voor dat werk werd ze vorig jaar beloond met een Zilveren Televizier-Ster voor beste tv-actrice. “Het was vooral heel bijzonder en eervol dat het publiek je die prijs gunt. Je groeit op zo’n moment echt boven jezelf uit. Maar om drie uur ’s nachts reed ik terug naar Antwerpen en de volgende ochtend bracht ik om acht uur de kinderen weer naar school.

Collega-acteur Michiel Huisman is doorgebroken in de VS. Wil ze dat zelf ook niet? “Ik heb megabewondering voor hem. Gewoon je boeltje pakken en naar de Verenigde Staten gaan, dat vergt lef. Ik heb andere keuzes gemaakt: op mijn 24ste kreeg ik mijn eerste kind.”

Het was een oergevoel, op dat moment voelde het als het enige juiste dat ik kon doen. Mijn gezin, dat pact van vijf mensen, is altijd op de eerste plaats gekomen“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen